Εκκλησία στην Ολλανδία κάνει μαραθώνια λειτουργία για να εμποδίσει την απέλαση προσφύγων [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκκλησία στην Ολλανδία κάνει μαραθώνια λειτουργία για να εμποδίσει την απέλαση προσφύγων [βίντεο]

H non-stop λειτουργία ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου (Φωτογραφία: YouTube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανορθόδοξα μέτρα κατέφυγε μια ενορία στην Ολλανδία προκειμένου να αποτρέψει την απέλαση μιας οικογένειας προσφύγων από την Αρμενία.

Εδώ και πάνω από έναν μήνα η εκκλησία Bethel στη Χάγη κάνει μια μαραθώνια λειτουργία για να εμποδίσει τις Αρχές να μπουν στο ναό και να συλλάβουν τους Αρμένιους πρόσφυγες που έχουν βρει εκεί καταφύγιο, καθώς η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει την είσοδο της αστυνομίας σε χώρους λατρείας στη διάρκεια λατρευτικών συνάξεων.

Η non-stop λειτουργία άρχισε στις 13:30 της 26ης Οκτωβρίου με σκοπό να προστατέψει την οικογένεια Ταμραζιάν, που έφυγε πριν από εννέα χρόνια από την Αρμενία πριν από εννέα χρόνια, όπου ο πατέρας δεχόταν απειλές θανάτου λόγω της πολιτικής του δράσης. Οι ολλανδικές Αρχές τους χορήγησαν προσωρινό άσυλο, που λήγει όμως στα τέλη του χρόνου, ενώ ενημέρωσαν την οικογένεια τον Σεπτέμβριο ότι επίκειται η απέλαση. Κάπου εκεί αποφάσισε να αναλάβει δράση η προτεσταντική ενορία, προκειμένου να παράσχει «εκκλησιαστικό άσυλο» στην οικογένεια κερδίζοντας χρόνο για να αποφασίσουν για τη μοίρα της οι πολιτικοί. Η εκκλησία «σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα δίλημμα: την επιλογή ανάμεσα στο σεβασμό της κυβέρνησης και την προστασία των δικαιωμάτων ενός παιδιού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι στιγμής η ενορία δεν έχει ενδώσει στις πιέσεις και συνεχίζει την λειτουργία. Κι από τη στιγμή που έγινε γνωστή μέσω των ΜΜΕ η υπόθεση δέχεται μηνύματα υποστήριξης από παντού, όπως λέει ο αιδεσιμώτατος Άξελ Βίκε στο Twitter. Και συμπληρώνει: «Η οικογένεια Ταμραζιάν ζει στην κυριολεξία σ’ ένα καταφύγιο που έχτισαν οι προσευχές και η λατρεία του Θεού»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολλανδία πρόσφυγες Χάγη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ