Ο Κώστας Γαβράς πήγε θέατρο και το κατευχαριστήθηκε [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Κώστας Γαβράς πήγε θέατρο και το κατευχαριστήθηκε [εικόνες]

Ο Κώστας Γαβράς στο Απο Μηχανής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διεθνής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Αθήνα και επέλεξε να παρακολουθήσει στο Από Μηχανής Θέατρο το έργο του Ρόναλντ Χάργουντ «Προσωπική Συμφωνία».

Μετά το τέλος της παράστασης συνεχάρη τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά, αλλά και όλους τους ηθοποιούς, Νικήτα Τσακίρογλου, Χρήστο Βαλαβανίδη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτη Γουρζουλίδη, Κώστα Κουτρούλη, Δημήτρη Μπούρα.

Ο Κώστας Γαβράς εδωσε τα συγχαρητήριά του στους ηθοποιούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους

Ο Κώστας Γαβράς δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και μίλησε στον κάθε ένα ξεχωριστά με τα πιο ένθερμα λόγια και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Συνομιλία με τον ΝΙκήτα Τσακίρογλου και τον ΧΡήστο Βαλαβανίδη μετά το τέλος της παράστασης
Με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη
Με τον σκηνοθέτη της παράστασης Δημήτρη Μυλωνά
Με την Άννα Ελεφάντη

Η ιστορία της παράστασης:

Στη Ναζιστική Γερμανία, ο Βίλχελμ Φουρτβένγλερ θεωρείται ο σημαντικότερος Διευθυντής Ορχήστρας γι’ αυτό και χαίρει της εύνοιας του Αδόλφου Χίτλερ.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο κατεχόμενο Βερολίνο, ο Φουρτβένγκλερ θα κατηγορηθεί για τη σχέση του με το Ναζιστικό καθεστώς και θα υποβληθεί σε ανάκριση από τους Αμερικανούς. Την ανάκριση του μαέστρου αναλαμβάνει ο ταγματάρχης Άρνολντ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως ο μουσικός υπήρξε στέλεχος των Ναζί κι εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που του προσέφερε το Κόμμα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι μηδαμινά μόλο ταύτα, τα επιχειρήματα του Φουρτβένγκλερ σχετικά με τη «διατήρηση της Γερμανικής μουσικής παράδοσης και των υψηλών αξιών», συγκρούονται με τις ανεξίτηλες μνήμες του Ταγματάρχη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους αμέτρητους νεκρούς. O μάρτυρας που θα αλλάξει την τροπή της ανάκρισης είναι ο Ρόντε, δεύτερο βιολί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ο οποίος με αντάλλαγμα την προσωπική του απαλλαγή, προδίδει κρυφές πτυχές του μαέστρου.

Παίζουν:

Νικήτας Τσακίρογλου

Χρήστος Βαλαβανίδης

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Άννα Ελεφάντη

Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου

Παναγιώτης Γουρζουλίδης

Κώστας Κουτρούλης

Δημήτρης Μπούρας

Τετάρτη στις 18:00 / Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 / Κυριακή στις 18:00

«Προσωπική συμφωνία» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Γαβράς Από Μηχανής Θέατρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ