Spiegel: Η υπόθεση της καθαρίστριας έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Ελλήνων - iefimerida.gr

Spiegel: Η υπόθεση της καθαρίστριας έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Ελλήνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την ποινή που επεβλήθη στην καθαρίστρια/ Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το περιοδικό Der Spiegel δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο για την υπόθεση της καθαρίστριας με το πλαστογραφημένο απολυτήριο δημοτικού.

«Σε 15 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε καθαρίστρια στην Ελλάδα επειδή πριν από 20 χρόνια παραποίησε κάποιο στοιχείο σε απολυτήριο. Έντονη κριτική ασκούν οι πολίτες. Τώρα ένα δεύτερο δικαστήριο θα εξετάσει την απόφαση» αναφέρει το ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

Παρακάτω ο δημοσιογράφος εξηγεί για ποιο λόγο η δικαστική απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση των πολιτών: «Η ποινή φυλάκισης είναι δυσανάλογα μεγάλη. Παράλληλα οι επικριτές αναφέρονται και σε μια άλλη υπόθεση.

Μόλις πριν λίγο καιρό μια γυναίκα από την Κρήτη κατηγορήθηκε στο δικαστήριο για παραποιημένο πανεπιστημιακό πτυχίο. Στη συνέχεια όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερη, αλλά της επετράπη και να επιστρέψει στη θέση που είχε στο δημόσιο.

Μετά την έντονη κριτική, το αθηναϊκό δικαστήριο που καταδίκασε την καθαρίστρια την άφησε και πάλι ελεύθερη την Τετάρτη – τουλάχιστον προσωρινά. Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ ο Άρειος Πάγος πρόκειται να επανεξετάσει την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η γυναίκα αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν τότε σ’ αυτή την πράξη: βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση γιατί έπρεπε να φροντίσει για τα δυο παιδιά και τον ανάπηρο άντρα της»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Spiegel καθαρίστρια ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ