Τσουχτερό κρύο και χιόνια στη Bόρεια Ελλάδα -Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσουχτερό κρύο και χιόνια στη Bόρεια Ελλάδα -Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας [βίντεο]

χιόνια στη β. Ελλάδα/Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισθητό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος κατέγραψε πτώση τις τελευταίες ώρες. Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να προκληθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συννεφιά επικρατεί από νωρίς στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης να βρίσκεται στους 6 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο υδράργυρος βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και των 3-5 Πηγαδίων στην Ημαθία, ενώ το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Καστανερής -Λιβαδίων στο Κιλκίς και Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδος στη Χαλκιδική.

Πού χιονίζει

Νιφάδες χιονιού έπεσαν στις πόλεις της Κοζάνης, της Καστοριάς και της Φλώρινας, όπου το κρύο είναι τσουχτερό. Η θερμοκρασία στη Φλώρινα έπεσε το πρωί κάτω από το μηδέν, δείχνοντας -1 βαθμό Κελσίου.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, όπως επίσης στην Εγνατία Οδό, ενώ αλυσίδες απαιτούνται μόνο σε δρόμους με μεγάλο υψόμετρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Ελλάδα χιόνι κρύο θερμοκρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ