Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια -Ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» - iefimerida.gr

Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια -Ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις»

πορεία μαθητών/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβρασμός επικρατεί στη μαθητική κοινότητα, εξαιτίας των «εθνικιστικών καταλήψεων για τη Μακεδονία».

Η «Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» καλεί την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι, σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενάντια σε αυτές τις καταλήψεις.

Συγκεκριμένα, σε κείμενο που ανήρτησαν αυτοί οι μαθητές στο Facebook αναφέρει ότι «διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας».

«Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας, για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού», σημειώνεται στην ανάρτηση στο facebook.

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα συνυπογράφει και η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Θεσσαλονίκης»: «Καμία συμμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου» αναφέρουν χαρακτηριστικά, στο δικό τους κείμενο.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον Εύοσμο, την Πολίχνη, τη Χαλάστρα, τη Νεάπολη, το Ωραιόκαστρο, τη Μενεμένη και την Καλαμαριά, υπό κατάληψη τελούν οκτώ σχολεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ