Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνουν πρόσωπο-έκπληξη για τον δήμο της Αθήνας -Περιθώριο δύο ημερών ζήτησε ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνουν πρόσωπο-έκπληξη για τον δήμο της Αθήνας -Περιθώριο δύο ημερών ζήτησε ο Τσίπρας

Φωτογραφία Eurokinissi

Περιθώριο δύο ημερών ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας από τους συντρόφους του στην Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το πρόσωπο που θα προτείνει για να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι -όπως όλα δείχνουν- στους δύο από τους τρεις μεγάλους δήμους, την Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με κομματικές υποψηφιότητες (Μπελαβίλας, Νοτοπούλου), μένει να φανεί, αν το πρόσωπο στο οποίο θα στραφεί ο Αλέξης Τσίπρας θα σηματοδοτεί το πολιτικό άνοιγμα και τη διάθεση να «συναντηθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις από το Σοσιαλιστικό χώρο, ή αν θα πρόκειται για μία ακόμα κομματική υποψηφιότητα που θα δώσει πολιτική μάχη με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται, έχει στόχο να δοθεί το χρίσμα σε πρόσωπο που θα μπορεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από το Αθηναϊκό ακροατήριο και αυτό έχει εντείνει τις φήμες που θέλουν τον κ.Τσίπρα να «ψήνει» πρόσωπο που θα αποτελέσει την έκπληξη. Αν παρόλα αυτά δεν υπάρξει λευκός καπνός από τους χειρισμούς που κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης, τότε είναι πιθανότατη η στροφή στον Νάσο Ηλιόπουλο με τη ελπίδα να καταγράψει ο υφυπουργός Εργασίας ένα καλό ποσοστό, έτσι όπως είχε γίνει και με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η Πολιτική Γραμματεία ωστόσο κατέληξε στην απόφαση να προτείνει στην Κ.Ε (που θα θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο) την υποψηφιότητα Μπελαβίλα για τον Πειραιά καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που μπορεί να αποκτήσει δυναμική.

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση επίσης ξεκαθαρίζει αφού η Κουμουνδούρου συντάσσεται με την απόφαση της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ», να στηρίξει την υποψηφιότητα Νοτοπούλου στην οποία βλέπουν ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο που γνωρίζει τον χώρο της πόλης και μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις.

Βεβαίως εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να συνεργαστεί και με την Δημοτικη παράταξη που στήριξε τον Γιάννη Μπουτάρη στις προηγούμενες εκλογές. Συνεπώς οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με στόχο τη συνεργασία.

«Τυφλό σημείο» παραμένει ακόμα για τον ΣΥΡΙΖΑ η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς ο Μάρκος Μπόλαρης έσπευσε να απορρίψει δημόσια το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, σαν να ήθελε να το αποφύγει. Την ίδια ώρα εντείνονται οι ζυμώσεις και το pressing στο ΚΙΝΑΛ αφού στην Κουμουνδούρου έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Περιφέρεια στην Κεντρική Μακεδονία, πρόσωπο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Γ.Πασχαλίδης, ο Γ.Μαγκριώτης ή άλλος.

Kαι τα οικονομικά

Στην Π.Γ πάντως η συζήτηση δεν πήγε μόνο στα αυτοδιοικητικά, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- επεκτάθηκε και στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

Μάλιστα σύμφωνα με κάποιους ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς δίνει μεγάλο βάρος στην εικόνα που θα διαμορφώσουν οι αγορές για την ελληνική οικονομία. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κυριαρχήσουν οι απόψεις περί παροχών που θα μπορούσαν να μεταβάλλουν τις διαθέσεις των δανειστών τινάζοντας έτσι τον σχεδιασμό στον αέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ