Champions League: Προκρίθηκαν Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Σάλκε [βίντεο] - iefimerida.gr

Champions League: Προκρίθηκαν Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Σάλκε [βίντεο]

Ο Γκριεζμάν /Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντεκα έγιναν οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Οι 8 ήταν ήδη γνωστές (Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Αγιαξ), ενώ μετά τα σημερινά δύο πρώτα αποτελέσματα των ομίλων της 5ης αγωνιστικής, η Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0 τη Μονακό) έγινε η τρίτη ισπανική ομάδα που θα βρεθεί στην φάση των νοκ άουτ αγώνων. Μετά τη νίκη της Λοκομοτίβ Μόσχας επί της Γαλατασαράι, Πόρτο και Σάλκε προκρίθηκαν αυτόματα από το 4ο γκρουπ.

O νόμος του ισχυρού βρήκε απόλυτη εφαρμογή στο "Wanda Metropolitano" το βράδυ της Τετάρτης, με την Ατλέτικο να επικρατεί 2-0 της παραπαίουσας Μονακό και να εξασφαλίζει μαθηματικά το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση του Champions League από την 5η κιόλας αγωνιστική. Ο Κόκε άνοιξε το σκορ για τους "ροχιμπλάνκος" με τη συμπλήρωση 87 δευτερολέπτων από την πρώτη σέντρα για να πανηγυρίσει το γρηγορότερο γκολ της Ατλέτικο στην ιστορία της στο Champions League (την ίδια ώρα η Μονακό δέχτηκε το πιο γρήγορο) ενώ ο Γκριεζμάν έκανε το 2-0 στο 24' με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και ασίστ του Κορέα.

Η κατάρα που κουβαλούσε από την αρχή του φετινού Champions League η Λοκομοτίβ Μόσχας και η οποία την ήθελε να μετράει μόνο ήττες (4 στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές) έλαβε τέλος. Και αυτό γιατί επιβλήθηκε με 2-0 εντός έδρας της Γαλατάσαραϊ με τα τέρματα των Κριχόβιακ στο 43' (σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που βρήκε σε πόδι αντιπάλου και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα) και Ιγκνάτιεβ στο 54' (πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής), με το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση να της επιτρέπει να ελπίζει πως θα "κλέψει" την 3η θέση από τους Τούρκους που οδηγεί στο Europa League.\

ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ατλέτικο Μαδρίτης Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ