Βενιζέλος για το άρθρο 86 του Συντάγματος: Fake news η ευαισθησία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Βενιζέλος για το άρθρο 86 του Συντάγματος: Fake news η ευαισθησία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος υπερασπίστηκε την αναθεώρηση του άρθρου 86 που έγινε επί υπουργίας του το 2001 και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τα fake news γύρω από την χρήση του άρθρου 86 και τα προβλήματα που προκαλεί τα έχει καλλιεργήσει κατά κύριο λόγο εκείνος.

Ο κ. Βενιζέλος θύμισε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ και του τότε Συνασπισμού απείχαν από την σχετική ψηφοφορία το 2001 και δεν έμειναν στην αίθουσα είτε να καταψηφίσουν το άρθρο είτε να ψηφίσουν παρόν.

Όσον αφορά τα άλλα κόμματα ο κ. Βενιζέλος θύμισε ότι «Είχαν ψηφίσει όλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μαζικά εκτός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη».
Μάλιστα αναφερόμενος στην σφοδρή κριτική που ασκούν ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο άρθρο 86 ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «τότε είχαν ψηφίσει πανηγυρικά και ο κ. Καμμένος και ο κ. Σγουρίδης και η κ. Κόλλια Τσαρουχά.

Υπήρχε πλήρης συνείδηση των μεγάλων αλλαγών που επέφερε η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος.
Καταργήθηκαν τα ιδιώνυμα εγκλήματα καταργήθηκε η προανακριτική επιτροπή, αντικαταστάθηκε από επιτροπή απλής προκαταρκτικής εξέτασης ενώ συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας πενταμελές δικαστικό συμβούλιο που καταλήγει σε έκδοση παραπεμπτικού η απαλλακτικού βουλεύματος. Καταργήθηκαν οι κατηγοροι βουλευτές και αντικαταστάθηκαν από μέλος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κληρώνεται . Άλλαξε η σύνθεση του ειδικού δικαστηρίου με τη συμμετοχή και συμβούλων της επικρατείας».

Επίσης ο κύριος Βενιζέλος συμπλήρωσε ότι κατά την αναθεώρηση του 2008 κανείς δε ζήτησε να αλλάξει το άρθρο 86.
Την ομιλία του κύριου Βενιζέλου προκάλεσε και έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της επιτροπής Νίκο Παρασκευόπουλο όταν του ζήτησε να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του.

Βενιζελος: Κύριε Παρασκευόπουλε εκτίθεστε με τις παρεμβάσεις που κάνετε.
Παρασκευόπουλος: Εφαρμόζω τον νόμο έστω κι αν εκτίθεμαι. Ηρεμήστε
Βενιζελος: Ηρεμήστε εσείς αν δε σας αρέσουν αυτά που ακούτε.
Παρασκευόπουλος: Ολοκληρώστε και αφήστε τις ψυχολογικές συμβουλές.
Βενιζελος: Οχι δεν είμαι εξ επαγγέλματος ψυχαναλυτής σας.
Κάνετε συνταγματική αναθεώρηση με πολιτικό κυνισμό χωρίς συνταγματικό έρεισμα. Ετσι αναθεώρηση του Συντάγματος δεν γίνεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Βενιζέλος άρθρο 86
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ