«Lollo’s Atene»: Η καλύτερη πίτσα της Αντιπάρου έφτασε και στο Χαλάνδρι [εικόνες]

Όσοι έχετε πάει διακοπές στον αγαπημένο κυκλαδίτικο προορισμό, την Αντίπαρο, αποκλείεται να μην έχετε δοκιμάσει έστω και μια φορά την πίτσα του «Lollo’s».

Ηθικοί αυτουργοί αυτού του γαστρονομικού πειραματισμού είναι δύο Ιταλοί -Ρωμαίοι για την ακρίβεια- η Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili, που εγκατέλειψαν τη μαμά πατρίδα, περιπλανήθηκαν στoν κόσμο και κατέληξαν στο μικρό ελληνικό νησί για να δημιουργήσουν τον δικό τους μύθο.

Στόχος τους ήταν και παραμένει να μας μυήσουν στην πολυμορφία της ιταλικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας.

Έτσι, για δέκα συναπτά έτη, φτιάχνουν μια παραδοσιακή ιταλική πίτσα, αυτοί που προσέφεραν οι αρχαίοι Ρωμαίοι στους θεούς. Η διαφορά της έγκειται στο ότι αυτή είναι πλατιά και ορθογώνια, από ζύμη εκλεκτού μίγματος ιταλικών αλευριών βιολογικού μαλακού σίτου, που στέκεται και ωριμάζει για τουλάχιστον 36 ώρες.

Ονομάζεται «pinsa» από το ρήμα «pinsere» που σημαίνει «πιέζω με δύναμη προς τα κάτω».

Διαβάστε λεπτομέρειες για το «Lollo’s Atene» και γνωρίστε τις γεύσεις του, στο bovary.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ LOLLO'S ATENE

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ