Γιορτινή σαλάτα με κινόα

Γιορτινή σαλάτα με κινόα

Φέρτε στο τραπέζι σας αυτή τη δροσιστική σαλάτα, με σπόρους και φρούτα της εποχής. Η κινόα είναι υπερτροφή, δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κινόα
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 2 πορτοκάλια γλυκά
  • 30 γραμμάρια φυστίκια ή καρύδια
  • Φρέσκο δυόσμο
  • 1/3 φλυτζανιού ρόδι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο


Εκτέλεση

  • Καθαρίστε ένα πορτοκάλι, βγάλτε τη φλούδα και κρατήστε το εσωτερικό
  • Καθαρίστε το ρόδι, το αβοκάντο, ψιλοκόψτε μερικά φύλλα δυόσμο
  • Σε μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το μπαλσάμικο -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Η διαδικασία για να βράσετε την κινόα είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθείτε όταν βράζετε κους κους -Σε νερό που βράζει ρίχνετε την κινόα σε αναλογία 2 μέρη νερό και 1 κινόα
  • Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και την αφήνετε να βράσει για 5-12 λεπτά
  • Οταν κρυώσει λίγο η κινόα απλώστε την σε σκεύος, προσθέστε τη φέτα σε κομμάτια, τη σάρκα πορτοκάλι, το αβοκάντο, το ρόδι, τον δυόσμο, σπασμένα τα καρύδια ή τα φυστίκια
  • Ρίξτε την σος -Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι, προσθέστε αν χρειαστεί

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.