H Τουρκία ετοιμάζει «κομάντο θαλάσσης» για τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα - iefimerida.gr

H Τουρκία ετοιμάζει «κομάντο θαλάσσης» για τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα

Το  τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» (Φωτογραφία: MarineTraffic.com)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδική μονάδα «κομάντο θαλάσσης», που θα προστατεύει τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά της πλοία στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ετοιμάζει η Τουρκία.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, η δράση των «Μονάδων Θαλάσσιας Ασφάλειας» θα ξεκινήσει το 2023 και θα προστατεύουν από τυχόν «τρομοκρατικές επιθέσεις» στρατηγικές εγκαταστάσεις στις ακτές, τις γραμμές μεταφοράς στη θάλασσα, τις πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου, τον αγωγό TurkStream στη Μαύρη Θάλασσα κ.α., ενώ θα αναλάβουν δράση και κατά της διά θαλάσσης διακίνησης μεταναστών, αλλά και ναρκωτικών.

H Τουρκία ετοιμάζει «κομάντο θαλάσσης» για τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα  | iefimerida.gr 0

Αν και δεν είναι προς το παρόν γνωστός ο αριθμός των μελών τους, οι μονάδες αυτές θα έχουν ως πρώτο πεδίο δραστηριότητας την Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλλια και στη συνέχεια θα επεκταθούν, ενώ θα εξοπλιστούν με συστήματα ραντάρ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαφόρων ειδών και μεγεθών και ταχύπλοα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ