Ξυλουργός έφτιαξε πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε -Ετοιμάζεται για το πρώτο ταξίδι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξυλουργός έφτιαξε πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε -Ετοιμάζεται για το πρώτο ταξίδι [εικόνες]

Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Γιόχαν Χούιμπερς ποζάρει μπροστά στο δημιούργημά του (Φωτογραφία: ΑΡ/Peter Dejong)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε ο Ολλανδός ξυλουργός και επιχειρηματίας Γιόχαν Χούιμπερς για να κατασκευάσει ένα αντίγραφο σε πραγματικό μέγεθος της Κιβωτού του Νώε και τώρα θέλει να πλεύσει ως το Ισραήλ για να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού.

Η παρουσία της μήκους 119 μέτρων (μεγαλύτερη από γήπεδο ποδοσφαίρου), ύψους πέντε ορόφων και κόστους περίπου 1,6 εκ. δολαρίων κιβωτού προσελκύει πλήθος επισκεπτών αφότου αγκυροβόλησε στον ποταμό Μάας στη νότια Ολλανδία το 2012.

Ξυλουργός έφτιαξε πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε -Ετοιμάζεται για το πρώτο ταξίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η κιβωτός αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες στο Ντόρντρεχτ νότια του Άμστερνταμ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Αλλά ο Χούιμπερς, που δηλώνει πιστός Χριστιανός, έχει βαλθεί να κάνει πράξη το όνειρό του να φθάσει μέχρι τη «Γη της Επαγγελίας» με το σκάφος του. «Είναι ένα αντίγραφο του πλοίου του Θεού, οπότε είναι λογικό να θέλω να το πάω στο στη Γη του Θεού», λέει.

Ο Ολλανδός επιχειρηματίας σχεδίαζε να πλεύσει με την κιβωτό του στο Ισραήλ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της, αλλά λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν τότε αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξίδι.

Για να μπορέσει όμως να κάνει το ταξίδι αυτό πραγματικότητα θα χρειαστεί, όπως εκτιμά, περίπου 1,3 εκ δολάρια για να καλύψει το κόστος της ρυμούλκησης του σκάφους του, που δεν διαθέτει μηχανή, εξ ου και απηύθυνε έκκληση για δωρεές.

Όπως αποκάλυψε ο 60χρονος Ολλανδός, η ιδέα της κατασκευής της δικής του εκδοχής της Κιβωτού του Νώε του ήρθε πριν από περίπου είκοσι χρόνια, όταν διάβασε στα παιδιά του την ιστορία από την Βίβλο.

Το 2006 πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα τέτοιο πλεούμενο, αλλά δεν ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα αφού είχε το μισό μήκος («μόλις» 70 μ.) από εκείνο που περιγράφεται στο βιβλικό κείμενο κι έτσι το πούλησε και βάλθηκε να φτιάξει ένα όσο το δυνατόν πιστότερο αντίγραφο με τη βοήθεια εθελοντών, πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν ιδέα από ξυλουργική. Κι αυτό, όπως παραδέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να στραβώνουν λίγο κάποια σημεία του σκάφους...

Ξυλουργός έφτιαξε πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε -Ετοιμάζεται για το πρώτο ταξίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η κιβωτός του Χούιμπερς λειτούργησε επί μεγάλο διάστημα ως ένας ιδιότυπος ζωολογικός κήπος, αφού περιέχει μέσα ξύλινα ομοιώματα ζώων, που τοποθέτησε ο κατασκευαστής για να αποδείξει ότι το σκάφος μπορεί να τα μεταφέρει. (Φωτογραφίες: ΑΡ)

Ο Χούιμπερς πιστεύει ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σήμερα μια παρόμοια απειλή με εκείνη του Νώε. «Πιστεύουμε ότι ζούμε στους χρόνους της Συντέλειας», λέει. «Ο κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει. Αλλά τα νερά θα καταφθάσουν από τα βουνά, τη θάλασσα μέσω της Γερμανίας» Ακούγεται σαν απόλυτη καταστροφή, αλλά εγώ δεν φοβάμαι»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ