Ελλάκτωρ: Τα οφέλη της εξαγοράς του 6,5% της Αττικής Οδού - iefimerida.gr

Ελλάκτωρ: Τα οφέλη της εξαγοράς του 6,5% της Αττικής Οδού

Η Αττική Οδός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 65,79% διαμορφώνεται πλέον το ποσοστό του Ομίλου Ελλάκτωρ στην Αττική Οδό. Ο όμιλος μέσω της θυγατρικής του, Άκτωρ Παραχωρήσεις, προχώρησε στην εξαγορά επιπλέον 6,5% των της της από την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι 37,5 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας σημαντικά τη θέση του.

Για απόφαση η οποία είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική του ομίλου Ελλάκτωρ έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Το έργο της κατασκευής του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της Αττικής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού από το Δημόσιο.

Το Μάρτιο του 1996 ο ελληνικός όμιλος «Κοινοπραξία Αττική Οδός» κηρύχθηκε ανάδοχος ενώ η χρηματοδότηση του έργου, πραγματοποιήθηκε κατά 65% με ιδιωτικά κεφάλαια και κατά 35% από το Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάκτωρ Αττική οδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ