Δείτε τις τροπολογίες που μειώνουν ΕΝΦΙΑ και φορολογία επιχειρήσεων [pdf] - iefimerida.gr

Δείτε τις τροπολογίες που μειώνουν ΕΝΦΙΑ και φορολογία επιχειρήσεων [pdf]

Τι προβλέπουν οι τροπολογίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή κατατέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι διατάξεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του εταιρικού φορολογικού συντελεστή.

Η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπει ότι για το 2019 το ποσό του τελικού φόρου που καλείται να πληρώσει κάθε ιδιοκτήτης που έχει ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 60.000 ευρώ μειώνεται κατά 30%. Το ποσό της μείωσης του φόρου περιορίζεται κατά 0,7 ευρώ ανά 1.000 ευρώ υπερβάλλουσας αντικειμενικής αξίας.

Με αυτόν τον τρόπο υπολογισμού της έκπτωσης ωφελημένοι είναι μόνο μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και η έκπτωση περιορίζεται στα 100 ευρώ. Η μεσαία ακίνητη ιδιοκτησία θα συνεχίσει να φορολογείται αδρά.

Η τροπολογία για τη φορολογία των επιχειρήσεων προβλέπει ότι ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 29% που είναι σήμερα στο 28% για τη χρήση 2019, στο 27% για τη χρήση 2020, στο 26% για τη χρήση 2021 και στο 25% για τη χρήση 2022 και τα επόμενα έτη.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Δείτε την τροπολογία για την μείωση του ΕΝΦΙΑ σε μορφή PDF

Δείτε την τροπολογία για την μείωση φορολογίας επιχειρήσεων σε μορφή PDF

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΦΙΑ μείωση φορολογία επιχειρήσεων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ