Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών: Συμβαδίζουν Επιστήμη και Θρησκεία; - iefimerida.gr

Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών: Συμβαδίζουν Επιστήμη και Θρησκεία;

Η πρόσοψη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ασυνήθιστη σχέση Επιστήμης και Θρησκείας, και τον ρόλο της Φιλοσοφίας ως συνδετικό κρίκο, θα συζητήσουν οι συμμετέχοντες στο 3ο Διεθνές Συνέδριο «Η Σχέση Επιστήμης και Ορθοδοξίας: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον».


Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από αυτή την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας») θα παρουσιαστούν εκτενώς τα αποτελέσματα του επιστημονικού προγράμματος «Επιστήμη και Ορθοδοξία ανά τον Κόσμο» του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η αφίσα του συνεδρίου / Φωτογραφία: Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών


Πρόκειται για μια μελέτη που διήρκεσε τρία χρόνια και ήρθε εις πέρας με τη συμμετοχή ερευνητών από δέκα χώρες. Οι σημαντικότερες όψεις αυτής της ιδιότυπης σχέσης, ανάμεσα στη Θρησκεία και την Επιστήμη, αναδεικνύονται μέσα από συνεντεύξεις με τους κύριους πρωταγωνιστές της συζήτησης, συνέδρια, εργαστήρια και διαλέξεις, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει το 2019.

Κατά το συνέδριο θα επιχειρηθεί, ωστόσο, η αποτύπωση προβληματισμών και η ανάλυση περαιτέρω πεδίων, όπως αυτά της βιοηθικής, της οικολογίας, της φυσικής, της κοσμολογίας και της ψυχολογίας. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο πεδίο της Φιλοσοφίας, το οποίο, κατά τους ερευνητές, πιθανότατα αποτελεί έναν κοινό χώρο αναφοράς, μια «κοινή γλώσσα» ανάμεσα στην Επιστήμη και τη Θεολογία. Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ