Τουρκία: Νέα επιχείρηση εκκαθάρισης στις Ενοπλες Δυνάμεις - iefimerida.gr

Τουρκία: Νέα επιχείρηση εκκαθάρισης στις Ενοπλες Δυνάμεις

Πάνοπλοι Τούρκοι αστυνομικοί / Φωτογραφία: ΑP Ιmages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο «πογκρόμ» κατά στελεχών των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας, εξαπέλυσε η τουρκική αστυνομία με εντολές των Εισαγγελικών Αρχών. Αιτία, για μια ακόμη φορά, οι αποδιδόμενες σχέσεις τους με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και οι κατηγορίες συμμετοχής τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik (Τουρκίας), εκδόθηκαν 82 εντάλματα σύλληψης για ισάριθμους, εν ενεργεία στρατιωτικούς της Πολεμικής Αεροπορίας. Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αγκυρας, μαζί με άνδρες των ειδικών δυνάμεων, συνέλαβαν τους 82 στρατιωτικούς. Η Εισαγγελία αποδίδει στους συλληφθέντες την κατηγορία πως επικοινωνούσαν, μέσω καρτοτηλεφώνων, με ιμάμηδες που είναι μέλη της οργάνωσης FETO (του Φετουλάχ Γκιουλέν).

Οι 80 από τους συλληφθέντες είναι υπαξιωματικοί, ενώ οι άλλοι δυο λοχαγός και υπολοχαγός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ