Καβγάς Μπουτάρη-Καλαφάτη για τις υποψηφιότητες δημάρχων και την «τοξική ομπρέλα» Τσίπρα - iefimerida.gr

Καβγάς Μπουτάρη-Καλαφάτη για τις υποψηφιότητες δημάρχων και την «τοξική ομπρέλα» Τσίπρα

Κόντρα Μπουτάρη (αριστερά) - Καλαφάτη (δεξιά) στο δημοτικό συμβούλιο -Φωτογραφία αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η «κόντρα» αφορούσε τους υποψήφιους δημάρχους που θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο και το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καλαφάτης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου. «Μετά τη σημερινή απόφαση της Ν.Δ. γίνεται ξεκάθαρο ότι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης μας θα είναι ο Νίκος Ταχιάος. 'Εχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που απαιτούνται για να αλλάξει η πόλη σελίδα. Όπως έχω δηλώσει εδώ και έξι μήνες θα είμαι δίπλα στον υποψήφιο που θα στήριζε η ΝΔ. Θα είμαι δίπλα του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλαφάτης στάθηκε και στην απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. «Εσείς δήμαρχε μας λέγατε ότι θα είστε δήμαρχος έως 100 χρονών. Αλλάξατε άποψη. Φαίνεται πως δεν αντέξατε τη στήριξη του κ. Τσίπρα και την τοξική ομπρέλα που σας πρόσφερε» τόνισε ο επικεφαλής των «Εντάξει».

Επιπλέον, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο και με αφορμή τη δήλωση του πως η θέση που πήρε για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ήταν το μεγαλύτερο του λάθος, ζήτησε από τον Γιάννη Μπουτάρη να το διορθώσει και να «ενώσουμε τη φωνή μας, όλοι οι Μακεδόνες, ζητώντας εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών».

"Να συγχαρώ τον κ.Καλαφάτη γιατί έβγαλε δήμαρχο" ήταν το σχόλιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε όσα προανέφερε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας "εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους".

Συμπλήρωσε πως όταν έλεγε ότι θα είναι δήμαρχος έως 100 χρονών εννοούσε πως "οι ιδέες και οι κινήσεις που περάσαμε ως διοίκηση, ήταν αυτές που έβγαλαν την πόλη από τον επαρχιωτισμό και τη μιζέρια. Οι ιδέες αυτές πρέπει να συνεχιστούν κι εγώ θα κάνω τα πάντα για να προχωρήσει αυτή η ιστορία".

Απαντώντας στα περί "τοξικής ομπρέλας από τον Αλέξη Τσίπρα" ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε πως η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ "Ανοιχτή Πόλη" πρότεινε πράγματα κατά τη διάρκεια της θητείας που έγιναν δεκτά, σε αντίθεση με τον κ.Καλαφάτη. "Το μόνο που κάνετε είναι να ψηφίζετε αρνητικά και να ζητάτε ονομαστικές ψηφοφορίες. Αυτό είναι αντιπολιτευτική διάθεση. Όχι μόνο γιατί θέλετε να καθίσετε στην καρέκλα αλλά γιατί θέλετε να εξευτελίσετε τον δήμαρχο".

Στα λεγόμενα του Σταύρου Καλαφάτη απάντησε και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου. "Άνοιξε το θέμα των εκλογών. Όχι από τον δήμαρχο που δήλωσε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος, αλλά από τον κ.Καλαφάτη, που κατά τη γνώμη του, ανακοίνωσε τον επόμενο δήμαρχο. Τι είναι αυτό που τους ενώνει όλους τους υποψήφιους; Η διαφωνία τους στη συμφωνία των Πρεσπών", είπε.

Η κ.Καλφακάκου από την παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" πρόσθεσε πως οι διαφωνίες για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι από όσους "θέλουν να κλείσουν πάλι τη Θεσσαλονίκη στις νέες προκλήσεις, μία πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει εξωστρέφεια".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ