Ακόμα αναζητούν υποψήφιο για την Αθήνα στον ΣΥΡΙΖΑ -Συνεδριάζει την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία - iefimerida.gr

Ακόμα αναζητούν υποψήφιο για την Αθήνα στον ΣΥΡΙΖΑ -Συνεδριάζει την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η προετοιμασία των θεμάτων που θα απασχολήσουν την ΚΕ το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι αυτοδικοικητικές εκλογές και η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, καθώς το όργανο του κόμματος συνεδριάζει την ώρα που «κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες στους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες.

Ήδη ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας φαίνεται ότι ξεκίνησε τον αγώνα του καθώς με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε το στίγμα του, περιγράφοντας τις θεσμικές προτεραιότητες στον Πειραιά ως επιδίωξη της υποψηφιότητάς του, ενώ στη Θεσσαλονίκη όλοι αναμένουν το αν θα επισημοποιηθεί ή όχι η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου, αν και έχει γίνει σχετική βολιδοσκόπηση στον πρόεδρο της ΔΕΘ Τ. Τζήκα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας λόγω ΔΕΘ.

Γρίφος η υποψηφιότητα για την Αθήνα

Όλες οι πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει την υποψηφιότητα μιας νέας γυναίκας με εξαιρετικές σπουδές και πλούσια κινηματική δράση. Ωστόσο, μετά το Σαββατοκύριακο επανέρχονται τα σενάρια για τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, στην περίπτωση που καταλήξει τελικά η Κουμουνδούρου σε πρόσωπο από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα θετικά και τα αρνητικά της μιας και της άλλης επιλογής ζυγίζει το Μαξίμου και αναμένεται να τα συζητήσει τις επόμενες ημέρες, με τη διπλή επιδίωξη (καλή εκλογική επίδοση & συστράτευση όλων στη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη») να αποτελεί το κριτήριο για την τελική επιλογή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ