Εξαρθρώθηκε σπείρα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

περιπολικό/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε αλλοδαπούς από σημεία κοντά στον ποταμό Εβρο μέχρι τη θαλάσσια μεταφορά τους στην Ιταλία από περιοχές της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, αρχηγός του κυκλώματος είναι ένας Σύρος, ο οποίος αναζητείται, όπως και άλλα οκτώ άτομα. Για τη σύλληψη μελών του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε ειδική επιχείρηση στην Αττική και τη Λακωνία, σε συνεργασία της αστυνομίας με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος.

Η σύλληψη των μελών της οργάνωσης έγινε την ώρα που 46 μετανάστες βρίσκονταν σε σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ, Νίκος Λαγκαδιανός, εάν το σκάφος έφευγε με προοορισμό την Ιταλία δεν είχε κανένα μέσο ασφαλείας και θεωρείται βέβαιο ότι θα κατέληγε σε ναυάγιο με πολλούς νεκρούς.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Το κύκλωμα ενεργούσε με σύστημα και η «ταρίφα» για τη μεταφορά μέχρι τον Έβρο ήταν 1.500 ευρώ ανά άτομο, συν άλλα 3.500 ευρώ ανά άτομο για τη μεταφορά στην Πελοπόννησο και από εκεί στην Ιταλία.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος (χωρίς δίπλωμα), ο ιδιοκτήτης του σκάφους και ένας προπομπός. Ο Σύρος αρχηγός, που αναζητείται, είχε πάρει άσυλο από το 2014 και ήταν «επαγγελματίας» δουλέμπορος. Είναι χαρακτηριστικό ότι διέθετε κινητό με θερμική κάμερα για να εντοπίζει μέσα στη νύχτα τους μετανάστες-πελάτες που βρίσκονταν στις ακτές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν διεξαχθεί τέσσερις τέτοιες επιχειρήσεις διακίνησης, με συνολικά 150 μετανάστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συλλήψεις διακίνηση μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ