Ακης Πετρετζίκης: Πώς ο 1ος MasterChef κατάφερε μέσα σε 8 χρόνια να κάνει τους πάντες να έχουν «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακης Πετρετζίκης: Πώς ο 1ος MasterChef κατάφερε μέσα σε 8 χρόνια να κάνει τους πάντες να έχουν «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του [εικόνες]

Ακης Πετρετζίκης /Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει συνταγή που να μην έχει κάνει για το site του, δεν υπάρχει ελληνίδα μάνα που να μην έχει εμπιστευθεί την πρότασή του και δεν υπάρχει κουζίνα σε πάνελ που να μην τον έχεις δει.

Ο Ακης Πετρετζίκης σίγουρα είναι από τους πιο καταξιωμένους και γνωστούς σεφ της ελληνικής τηλεόρασης και όχι μόνο καθώς έχει καταφέρει μέσα σε μία δεκαετία να δημιουργήσει την δική του «αυτοκρατορία» από το μηδέν.

Εχει το δικό του μπεργκεράδικο στην Αθήνα, έχει στήσει site με την υπογραφή του, το οποίο έχει 398 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες στο Youtube και έχει περάσει από τρία τηλεοπτικά κανάλια με πιο πρόσφατη την συνεργασία του με τον Αlpha και την εκπομπή Kitchen Lab.

O νικητής του MasterChef 1 που έχει καταφέρει σχεδόν 9 χρονια μετά να μπει σε όλες τις ελληνικές κουζίνας.

Ολα αυτά βέβαια δεν θα είχαν περάσει καν από το μυαλό του σεφ το 2001, όταν έφυγε από την Ελλάδα για να δουλέψει στην Μεγάλη Βρετανία.

«Οταν είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός του MasterChef ήμουν στην Αγγλία όπου έμεινα για πολλά χρόνια και δούλευα εκεί. Δεν είχα δηλώσει καν εγώ συμμετοχή, ένας φίλος μου το έκανε. Βέβαια όταν με πήραν τηλέφωνα για να πάω για δοκιμαστικό, πήγα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη ο Ακης Πετρετζίκης.

Οταν ήταν στο MasterChef,  το 2010.

Τελικά το ένστικτό του τον έφερε στην Ελλάδα, απορρίπτοντας μάλιστα μία δουλειά στην Νέα Υόρκη για να μπει στο πρώτο MasterChef που παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση.

Εξι μήνες μετά βγαίνει νικητής, διάσημος μίας και μόνο ο τελικός του MasterChef 1 στο Mega είχε τηλεθέαση που άγγιξε το 51,6% και κατά 50.000 ευρώ πλουσιότερος.

Την ίδια χρονιά έκανε και το πρώτο του τηλεοπτικό ντεμπούτο στο πρωινό του Mega δίπλα στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Ωστόσο το χρηματικό έπαθλο από το Master Chef και η στήλη του στην τηλεόραση δεν του ήταν αρκετά, ήθελε να κάνει κάτι δικό του.

Δούλεψε σε εστιατόρια, ξεκίνησε την δημιουργία του δικού του site του και ταυτόχρονα εμφανιζόταν και κάθε μέρα στο Mega.

Στο πρωινό του MEGA μαζί με την Φαίη Σκορδά.

Αλλωστε όπως αποκάλυψε αργότερα, τα χρήματα που έπαιρνε από το «Πρωινό Μου», μόλις 800 ευρώ, δεν του έφταναν για να στήσει το site του, μιας και οι συνεργάτες, τα υλικά και το στούντιο του κόστιζαν περίπου 3.000 ευρώ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν εκείνη την περίοδο, από το 2010 μέχρι και το 2014 ο Πετρετζίκης ήταν μονίμως σε μία κουζίνα. Το πρωί στο κανάλι, το μεσημέρι αρχικά στο εστιατόριο Dali στο Μαρούσι ως Head Chef και στην συνέχεια στο Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel και το βράδυ στο σπίτι στήνοντας το site του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις 22 Οκτ, 2018 στις 12:30 μμ PDT

Πάντως πολλοί θα έλεγαν πως εκείνη την περίοδο το όνομα Ακης Πετρετζίκης ακουγόταν πολύ όχι μόνο εξαιτίας της δουλειάς του, αλλά και λόγω της σχέσης τους με την Demy.

Ακης Πετρετζίκης- Demy/ Φωτογραφία: Περιοδικό: OK

Ηταν το 2012 όταν οι φωτογράφοι τους «έπιασαν» να κάνουν βόλτες στον Φλοίσβο, ενώ για τα υπόλοιπα δύο περίπου χρόνια που κράτησε η σχέση τους και οι δύο διατηρούσαν μονίμως χαμηλούς τόνους.

Ακόμη και μετά τον χωρισμό τους στα τέλη του 2014, κανείς ποτέ δεν έκανε ξεκάθαρες δηλώσεις για τον άλλον ή αναφέρθηκε στην αιτία του χωρισμού τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις 22 Οκτ, 2018 στις 12:30 μμ PDT

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το 2014 ήταν έτος αλλαγών για τον Ακη Πετρετζίκη.

Από την μία χώρισε, αλλά από την άλλη ανέλαβε την πρώτη του τηλεοπτική εκπομπή όπου και ήταν κεντρικό παρουσιαστής.

Η δική του εκπομπή τότε στο MEGA λεγόταν «Κάντο όπως ο Ακης», στις οποίες ο Ακης με συνέπεια προσπαθούσε να μπει στα ελληνικά νοικοκυριά και συγκεκριμένα στις κουζίνες των Ελληνίδων.

Στην εκπομπή «Κάντο όπως ο Ακης».

Βέβαια με το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό του ήταν άλλο. Τo «Κitchen lab».

Ο δικός του χώρος στην Αγία Παρασκευή, όπου αρχικά δοκίμαζε νέα φαγητά, σκεφτόταν τις συνταγές για το περιοδικό του, έστηνε το νέο του βιβλίο, μαγείρευε και άλλα.

Ωστόσο, γρήγορα το Kitchen Lab, όπως και το «αδελφάκι» του το Burger Ap έγιναν από τα πιο in στέκια στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκεί οι φαν του Ακη Πετρετζίκη μπορούν να δοκιμάσουν το brunch και τα μπέργκερ του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις 5 Οκτ, 2018 στις 12:00 πμ PDT

Πρόκειται για δύο μαγαζιά που ουσιαστικά βρίσκονται δίπλα δίπλα.

Στο Kitchen Lab θα βρεις θρεπτικά γεύματα με πρωτεΐνη και πολλές επιλογές για brunch, κυρίως pancakes, αυγά benedict και άλλα. Στο Burger AP βασικός πρωταγωνιστής είναι φυσικά τα μπέργκερ, αλλά και τα φαλάφελ που έχουν την υπογραφή του σεφ.

Στο «παιδί» του, το μαγαζί Kitchen Lab.

Η δημιουργία αυτών των χώρων πάντως δεν «στέρησαν» στον Ακη την παραμονή του στην τηλεόραση. Ο σεφ συνέχισε να κάνει αυτό που καλά ξέρει μέσα από την συχνότητα του Mega, παρουσιάζοντας το «Κάντο όπως ο Ακης», το «Ιστορίες από την Λίστα» και στην συνέχεια το «Ready, steady, cook» στον Alpha.

Μερικές φορές μπορείς να τον πετύχεις να σερβίρει

Μέσα σε όλα αυτά δημιούργησε και την «Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ», μία εταιρία που εκτός από τα μαγαζιά του, περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο κανείς μπορεί να βρει διάφορα είδη δώρων και προϊόντα για το σπίτι και την κουζίνα, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Το 2017 αποφάσισε να αλλάξει τηλεοπτική στέγη και να μετακομίσει στον ΣΚΑΪ με το ίδιο πάντα project και με το ίδιο όνομα... Kitchen lab.

Στην εκπομπή Kitchen Lab πέρσι στον Alpha.

Ο πρώτος χρόνος κύλησε φυσιολογικά με κάποια σκαμπανεβάσματα στα νούμερα και ο δεύτερος δεν συνέβη ποτέ.

Ηταν αρχές Ιουνίου όταν ο «ΣΚΑΪ» με μία λιτή ανακοίνωση (19 λέξεων) αποκάλυψε πως ο Ακης Πετρετζίκης δεν θα συνεχίσει στον σταθμό.

Ωστόσο πάντα ένα τέλος συνεργασίας έχει και παρασκήνιο.

Τότε η πρωινή εκπομπή «Φωλιά του Κούκου» είχε αναφέρει πως η συνεργασία έληξε γιατί ο Ακης Πετρετζίκης δεν απάντησε ποτέ στο συμβόλαιο ανανέωσης που του είχαν στείλει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις 26 Αύγ, 2018 στις 10:17 πμ PDT

Αυτό τότε είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ιθύνοντες του σταθμού ώστε, τελικά, να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε οριστική λήξη της συνεργασίας τους.

Μπορεί βέβαια να έκλεισε φέτος το κεφάλαιο «ΣΚΑΪ» για τον Ακη, αλλά άνοιξε ένα άλλο... στην προσωπική του ζωή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις 1 Αύγ, 2018 στις 9:25 πμ PDT

Το κορίτσι που «έσβησε» την φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, φαίνεται πως άναψε την δικιά του, καθώς το ζευγάρι είναι μαζί και αγαπημένο εδώ και κάποιους μήνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??????? ?. ????????????????? (@foteini_papaleon) στις 12 Αύγ, 2018 στις 11:58 μμ PDT

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου που σήμερα είναι μία πανέμορφη κοπέλα, απόφοιτη βιολογίας, ανεβάζει συχνά φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram με τον γοητευτικό σεφ, δείχνοντας πόσο ερωτευμένοι είναι οι δυο τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??????? ?. ????????????????? (@foteini_papaleon) στις 19 Αύγ, 2018 στις 4:41 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??????? ?. ????????????????? (@foteini_papaleon) στις 15 Αύγ, 2018 στις 1:11 πμ PDT

Οσο για την φετινή τηλεοπτική σεζόν, ο Ακης Πετρετζίκης αποφάσισε να «μετακομίσει» την εκπομπή του στον Alpha, διατηρώντας φυσικά το όνομα... Kitchen Lab.

Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η εκπομπή που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες έκανε πολύ καλά νούμερα κατακτώντας την πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης, τόσο στο σύνολο κοινού όπου σημείωσε ποσοστό 19,3 % (501.000 τηλεθεατές), όσο και στο δυναμικό κοινό 18-54 όπου άγγιξε το 18,8%, στη ζώνη προβολής του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις 26 Οκτ, 2018 στις 5:44 πμ PDT

Με απλά δηλαδή λόγια, την πρεμιέρα του Kitchen Lab είδαν 1.123.000 τηλεθεατές, έστω για 1 λεπτό, αποδεικνύοντας πως ο Ακης Πετρετζίκης έχει βρει συνταγή και για την... επιτυχία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άκης Πετρετζίκης σεφ συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ