Οριστικό: Ούτε απόψε θα γίνει το Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζουνιορς

Την οριστική αναβολή της ρεβάνς του τελικού Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και τη Μπόκα Τζούνιορς, ανακοίνωσε προ ολίγου ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL), Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Είχαν προηγηθεί τα σφοδρά επεισόδια του Σαββάτου -με την επίθεση οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα- και η 24ωρη, αρχικά, αναβολή του αγώνα. Η Μπόκα Τζούνιορς, ωστόσο, επανήλθε σήμερα με αίτημά της προς την CONMEBOL ζητώντας να μη γίνει ο τελικός. Η CONMEBOL τελικά ανακοίνωσε, δια του προέδρου της, ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια και έτσι ακυρώθηκε εκ νέου η ρεβάνς του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες. Δεν ανακοινώθηκε, μάλιστα, νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Ετσι λοιπόν, μένει ανοικτή η ημερομηνία της ρεβάνς, με τα τρία μέρη να πρέπει να καθίσουν πιο ήρεμα και να συζητήσουν, ώστε να βρεθεί η πιο σωστή και ασφαλής λύση.

«Οι συνθήκες δεν ήταν οι πρέπουσες για να γίνει ο αγώνας. Προσκαλέσαμε τις δύο ομάδες στην Ασουνσιόν (σ.σ.: τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας στην Παραγουάη), ώστε να ορίσουμε νέα ημέρα και ώρα του τελικού» σχολίασε ο πρόεδρος της CONMEBOL.

To tweet της River Plate που επιβεβαιώνει την οριστική αναβολή του αγώνα:

La CONMEBOL anunció que la final de la Copa Libertadores fue postergada.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ