Μέχρι την Παρασκευή 30/11 η προθεσμία για δηλώσεις AirBnB – Μετά η ΑΑΔΕ... αγριεύει - iefimerida.gr

Μέχρι την Παρασκευή 30/11 η προθεσμία για δηλώσεις AirBnB – Μετά η ΑΑΔΕ... αγριεύει

(AP Photo/Lefteris Pitarakis)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να δηλώσουν όλοι όσοι διαθέτουν ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση μέσω ψηφιακών πλατφορμών στις φορολογικές αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ ετοιμάζει μπαράζ ελέγχων.

Ήδη οι μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες όπως η AirBnB και η Booking ζητούν σε όσους διαθέτουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας τους να συμμορφωθούν με την νομοθεσία. Από την πλευρά της η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε σειρά ελέγχων για τον εντοπισμό παραβατών. Μεταξύ άλλων η ΑΑΔΕ σχεδιάζει στοχευμένους ελέγχους από εφοριακούς, που θα αναζητούν καταχωρήσεις ακινήτων τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εν συνεχεία θα διασταυρώνουν αν έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ακινήτων.

Διαβάστε στο economistas.gr τη ζητούν AriBnB και Booking από όλους όσους διαθέτουν ακίνητα μέσα από τις πλατφόρμες τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΑΔΕ προθεσμία Airbnb booking έλεγχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ