Τι συζήτησαν Τσίπρας-Αναστασιάδης για Κυπριακό και εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο - iefimerida.gr

Τι συζήτησαν Τσίπρας-Αναστασιάδης για Κυπριακό και εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο

Τσίπρας-Αναστασιάδης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην ατζέντα των δύο ηγετών ήταν το το Κυπριακό και οι τριμερείς σύνοδοι της Ελλάδας και της Κύπρου με την Ιορδανία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ (20 Δεκεμβρίου). Στην Τριμερή με το Ισραήλ αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο (East med).

Τσίπρας: «Κλειδί» για το Κυπριακό η ουσιαστική προπαρασκευή στον τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες

Το «κλειδί» για την επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι η ουσιαστική προπαρασκευή στον τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσιπρας, σε ανάρτηση του στο Τwitter.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού έγινε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το BREXIT.

«Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κοινός στόχος η επανέναρξη του διαλόγου για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Κλειδί η ουσιαστική προπαρασκευή στο τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και σε σειρά ευρωπαϊκών θεμάτων», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας στο Twitter.

Σημειώνουμε ότι για τα ζητήματα αυτά είχαν συνεργασία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Νίκος Αναστασιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ