Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Aύριο η πρώτη γεώτρηση στη Μερσίνα - iefimerida.gr

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Aύριο η πρώτη γεώτρηση στη Μερσίνα

To τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» (Φωτογραφία: MarineTraffic.com)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας.

Η γεώτρηση θα γίνει εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, με το γεωτρύπανο της πλατφόρμας “Rowan Norway” σε απόσταση περίπου 25 ν.μ. από τη Μερσίνα και 175 ν.μ. από το σημείο όπου διεξάγει έρευνες ο «Πορθητής» .

Όπως ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο ο Φατίχ Ντονμέζ τον Δεκέμβριο θα φτάσει στην Τουρκία και το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε και το οποίο πιθανότατα θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Άγκυρα αγόρασε για πρώτη φορά δικό της γεωτρύπανο κι ότι την περασμένη βδομάδα το γεωτρύπανο «Πορθητή»ς ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας.

«Τώρα έρχεται το αδελφάκι του. Τον Δεκέμβριο θα μπει στα νερά μας. Θα έχει τις ίδιες τεχνολογικές ιδιότητες. Και αυτό το γεωτρύπανο θα μπορεί να κάνει γύρω στις δύο γεωτρήσεις το χρόνο», είπε.

Ενώ αποκάλυψε ότι ο «Πορθητής» έχει ένα πρόγραμμα πέντε μηνών και θα ολοκληρώσει την γεώτρησή του στα ανοιχτά της Αττάλειας σε 3-4 μήνες


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ