Η Μέι ικετεύει τους Βρετανούς: Στηρίξτε με στη συμφωνία για το Brexit - iefimerida.gr

Η Μέι ικετεύει τους Βρετανούς: Στηρίξτε με στη συμφωνία για το Brexit

Η Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία: AP- Kirsty Wigglesworth
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική έκκληση προς τους Βρετανούς, να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ενωση, απευθύνει η Τερέζα Μέι.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον λαό της Μ. Βρετανίας, η πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα δώσει μάχη «ψυχή τε και σώματι», για να περάσει αυτή η συμφωνία από το κοινοβούλιο, κάτι που φαίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, καθώς ακόμη και εντός των κόλπων του κόμματός της δεν έχει υποστήριξη. «Η Μέι ικετεύει τον λαό», είναι ο τίτλος του Guardian για την επιστολή.

«Θα είναι μια συμφωνία που είναι προς το εθνικό μας συμφέρον, που αποφέρει αποτελέσματα για όλη μας τη χώρα και όλους μας τους πολίτες, είτε ψηφίσατε υπέρ της παραμονής (Remain) είτε υπέρ της αποχώρησης (Leave). Θα τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», αναφέρει στην επιστολή η Μέι, που επαναλαμβάνει ότι με τη συμφωνία αυτή η Βρετανία ανακτά τον έλεγχο των συνόρων της, των χρημάτων της και της νομοθεσίας της.

My letter to the nation. #BackTheBrexitDeal pic.twitter.com/VGzNeeXoqg

Καλεί τους Βρετανούς να ξεκινήσουν μία νέα εποχή ενότητας, μετά την έξοδο από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019 και να αφήσουν πίσω την πικρή αντιπαράθεση που προκάλεσε το Brexit. «Θέλω αυτή να είναι η στιγμή ανανέωσης και συμφιλίωσης για όλη μας τη χώρα. Θα πρέπει να σημάνει τη στιγμή που αφήνουμε στην άκρη τις ταμπέλες "Leave" και "Remain" μια και καλή και να έρθουμε ξανά κοντά ως ένας λαός», αναφέρει.

Για να γίνει αυτό, συνεχίζει η Μέι, «πρέπει να προχωρήσουμε με το Brexit τώρα, στηρίζοντας αυτή τη συμφωνία. Το κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να το κάνει αυτό σε μερικές εβδομάδες, όταν θα γίνει η σημαντική ψηφοφορία για τη συμφωνία που ελπίζω να κλείσουμε σήμερα», αναφέρει ακόμη και τονίζει ότι πρέπει να «τακτοποιηθεί» το Βrexit, προκειμένου η χώρα να ασχοληθεί μα άλλα σημαντικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Brexit Επιστολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ