Τσάλεντζ Καπ χάντμπολ: Πρόκριση της ΑΕΚ στην Αυστρία, αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό - iefimerida.gr

Τσάλεντζ Καπ χάντμπολ: Πρόκριση της ΑΕΚ στην Αυστρία, αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόκριση στους «16» του Challenge Cup ανδρών στο χάντμπολ πανηγύρισε στην Αυστρία η ΑΕΚ.

Η περσινή φιναλίστ του θεσμού επικράτησε της Μπρέγκεντς με 20-18 (ημίχρονο 9-7), στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, καθώς είχε νικήσει (29-25) και στο πρώτο ματς, που είχε διεξαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Η Ενωση έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, καθώς προηγήθηκε 9-4, με την άμυνα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Αυστριακοί μείωσαν σε 9-7 στο ημίχρονο και προσπέρασαν 11- 10 στις αρχές του β΄ μέρους, αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε με σερί 3-0 και στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ να χάσει την πρόκριση.

ΜΠΡΕΓΚΕΝΤΣ: Άλεκσιτς, Φρούχστουκ 4, Μπαμπάρσκας 2, Τσόριτς 1, Κλόπτσιτς, Χάουσλε, Σναμπλ 1, Εσέγκοβιτς 1, Μορ, Γκανγκλ, Βάσελ, Μίτκοφ 4 Κικάνοβιτς, Λάμπερτ 5.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 1, Τσάκαλος, Συγγάρης, Μπάλαζ 1, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 2, Γιάκομπσεν, Παπαδιονυσίου 4, Δομπρής 1, Μυλωνάς 4, Αργυρού 1, Παλεβίτσιους 5, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 1.

Αν και ήταν ανταγωνιστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε τη δεύτερη ήττα από τη Νέξε και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του EHF Cup ανδρών στο χάντμπολ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 30-25 (ημίχρονο 14-13) από την κροατική ομάδα στη ρεβάνς του Γ΄ γύρου της διοργάνωσης, στην πόλη Νάσιτσε, και σε συνδυασμό με την ήττα του 25-22 στο ματς του Ρέντη, αποχαιρέτησε για φέτος την Ευρώπη, έχοντας πετύχει την ιστορική πρώτη πρόκρισή του επί της ουγγρικής Κόμλο, στην προηγούμενη φάση.

Παρότι αγωνίστηκαν με τέσσερις σημαντικές απουσίες (Σανίκης, Λιάπης, Στούμπης και Παπαδόπουλος), οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στο α΄ ημίχρονο και προηγήθηκαν τρεις φορές με διαφορά τριών τερμάτων (7-4, 12-9 και 13-10), όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο μέρος με σερί 4-0 και πέρασαν μπροστά 14-13. Ως το 40ο λεπτό οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αλλά σταδιακά ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις και η Νέξε ξέφυγε, έφτασε ακόμη και στο +6 και πήρε τη νίκη και την πρόκριση. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με δέκα τέρματα.

ΝΕΞΕ: Σίπιτς 5, Γκάτζα 7, Λέμπαν 1, Ετερ 2, Ζρνιτς 7, Μρντένοβιτς, Μπάρισιτς, Τσαρ, Μπούβινιτς 4, Ραντοβάνοβιτς, Γέλινιτς, Βίντα, Λόντσαρ, Τόμιτς 2, Γιάγκανιατς 2, Βόζαμπ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρητικός 1, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 3, Ρέινα 4, Τερλέτσκι, Ασβεστάς 1, Κανδύλας, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Τσιλιμπάρης, Αρσιτς, Αραπακόπουλος 1, Δεληχρήστος, Τσίλης 4

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χαντμπολ αεκ Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ