Πρωτιά της Ελλάδας στην λήψη αντιβιοτικών – Πρώτη η Κύπρος στην παιδική παχυσαρκία - iefimerida.gr

Πρωτιά της Ελλάδας στην λήψη αντιβιοτικών – Πρώτη η Κύπρος στην παιδική παχυσαρκία

Μεγάλη η κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ελλάδα. Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Υγεία το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών στην Κοινότητα με 36 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα. Ακολουθεί η Κύπρος, η Ρουμανία και η Γαλλία με 30 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.00 άτομα.

Πρώτη η Κύπρος στην παιδική παχυσαρκία
Μεταξύ των υπολοίπων στοιχείων, διαπιστώνεται ότι η Κύπρος κατέχει το πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στην παιδική παχυσαρκία.

Συγκεκριμένα, κατέχει το υψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών, με 21% παχύσαρκα αγόρια και 19% παχύσαρκα κορίτσια, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 13,4% και 9,9%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ