Ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε μετά τη δίμηνη... εξαφάνισή του και έσταξε δηλητήριο με «καρφιά» σε όσους «υπόσχονται» - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε μετά τη δίμηνη... εξαφάνισή του και έσταξε δηλητήριο με «καρφιά» σε όσους «υπόσχονται»

Ευκλείδης Τσακαλώτος /Φωτογραφία Αρχείου: Sooc
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Δηλητήριο» έσταξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στη Μυτιλήνη, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση ότι η «εξαφάνιση» του δεν είναι τυχαία κι ότι έχει ενοχληθεί από τη στάση συναδέλφων του και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που διαγκωνίζονται στο ποιος θα… πρωτοσώσει τους φορολογούμενους.

«Δεν είναι ανάγκη να ακούτε μόνο ανθρώπους που υπόσχονται. Μπορείτε να ακούτε κι ανθρώπους που σκέφτονται, ακούνε, διαπραγματεύονται και σιγά- σιγά μπορούν να κερδίσουν», ήταν το πρώτο «καρφί» που έριξε, με φόντο τη διάσωση των συντάξεων. Ποιους μπορεί να έβαλε στο στόχαστρο ο Ε. Τσακαλώτος; Προφανώς όσους έβγαιναν δεξιά- αριστερά και έπιαναν τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό στασίδι, ξιφουλκώντας κατά των δανειστών και σηκώνοντας τη… σημαία της επανάστασης, την ώρα που η διαπραγματευτική ομάδα έστηνε ευρώ- ευρώ το σχεδιασμό που πήρε στο παρά 1’ την έγκριση των Ευρωπαίων.

Είχε, όμως και συνέχεια. Παίρνοντας αφορμή από ερωτήματα τοπικών επιτηδευματιών για την ανάγκη νέας ρύθμισης οφειλών, ο Ε. Τσακαλώτος έριξε και δεύτερο «καρφί», σημαδεύοντας ακόμα και προς συναρμόδιους ή υφιστάμενους υπουργούς.

«Κατ’ αρχάς, δεν έχουμε ανακοινώσει τίποτε. Αν δεν ακούσετε τίποτε από τα χείλη μου, είναι σαν να μην υπάρχει. Μην ακούτε καμία ανακοίνωση. Δεν εννοώ τον Πρωθυπουργό, γιατί δεν έχει κάνει ο Πρωθυπουργός τέτοιες δηλώσεις. Ξέρω τι λέω και ξέρω ποιοι τις έχουν κάνει. Αυτά δεν ανακοινώνονται. Δουλεύονται, διαπραγματεύονται, συζητιούνται» τόνισε λέξη προς λέξη ο Ε. Τσακαλώτος, κατακεραυνώνοντας έτσι όσους μιλάνε, χωρίς να συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις με τους δανειστές.

Ως προς την ουσία, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το θέμα της ρύθμισης αλλά και του ακατάσχετου λογαριασμού έχουν προβλήματα στο πεδίο της διαπραγμάτευσης. Κρατώντας, δε, αποστάσεις από τις πρακτικές «δεν πληρώνω», ο Ε. Τσακαλώτος σημείωσε ότι πρέπει να προστατευτεί η κουλτούρα πληρωμής και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα παρατήρησε ότι η εφορία δεν είναι… τράπεζα, για να χρησιμοποιεί κάποιος την οφειλή ως πίστωση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, συνεχίζοντας την παραμονή του στο νησί, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ΥΠΟΙΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ