Εφηβοι πρόσφυγες μιλούν για τους εφιάλτες και τις μνήμες τους από τη σκηνή του Εθνικού [βίντεο] - iefimerida.gr

Εφηβοι πρόσφυγες μιλούν για τους εφιάλτες και τις μνήμες τους από τη σκηνή του Εθνικού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Ιούλιο του 2017 ξεκίνησε στο Μικρό Εθνικό το πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά», ένα εντατικό θεατρικό εργαστήριο στο οποίο συμμετείχαν έφηβοι πρόσφυγες, Έλληνες έφηβοι, αλλά και ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου.

Το αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς αυτής της διαπολιτισμικής ομάδας παρουσιάστηκε με τίτλο «Το ταξίδι» τον Μάιο του 2018, για λίγες παραστάσεις, εγκαινιάζοντας την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε ένα εγχείρημα από, με και για έφηβους.

Μετά τη θερμή υποδοχή της παράστασης, το Εθνικό Θέατρο την εντάσσει στο ρεπερτόριό του για τη θεατρική περίοδο 2018-2019, στο ανακαινισμένο πλέον Ισόγειο REX, προσκαλώντας όλους μας σ’ αυτό το Ταξίδι. Στις ιστορίες νέων ανθρώπων, στις μνήμες, στους εφιάλτες και στα παραμύθια μιας ομάδας παιδιών που ξορκίζουν τον φόβο με την ασπίδα του θεάτρου και της τέχνης.

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο με ελεύθερη είσοδο.

ARTEMIS- Νόμιζα ότι υπάρχει μόνο καλό και κακό / KARAM- ‘Ηθελα να ζήσω μια ευτυχισμένη ζωή / ALTAF- Νόμιζα ότι ο πατέρας μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο

Τι βλέπουμε;
Εικοσιοκτώ ηθοποιοί μπαίνουν στη σκηνή κρατώντας από μία καρέκλα. Την τοποθετούν πάνω στο χάρτη-σκηνικό και κάθονται. Έξι άτομα το ένα μετά το άλλο κάνουν τη δική τους διαδρομή με μία βαλίτσα.

Τι ακούμε;
HELIA- Νόμιζα ότι το να ταξιδεύεις θα είχε πλάκα.
BABU- Νόμιζα ότι ο πόλεμος είναι μόνο μια λέξη
ARTEMIS- Νόμιζα ότι υπάρχει μόνο καλό και κακό.
KARAM- ‘Ηθελα να ζήσω μια ευτυχισμένη ζωή.
ALTAF- Νόμιζα ότι ο πατέρας μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο.
DYLAN- Ήθελα τα παραμύθια να έχουν μόνο καλό τέλος.
NAZANIN- Νόμιζα ότι πεθαίνουν πρώτα οι γονείς και μετά τα παιδιά.
ALI- Νόμιζα ότι θα ζήσω για πάντα στην Τεχεράνη...

Μια παράσταση «παρέμβαση» κάθε Παρασκευή και Σάββατο


Μια παράσταση σε συνεργασία με την UNICEF και χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO)

Δραματουργική Συνεργασία: Βαγγέλης Κυριακού- Άρτεμης Μάνου
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Εφηβοι πρόσφυγες ξορκίζουν τον φόβο με την ασπίδα του θεάτρου και της τέχνης

Διανομή: Γιώργος Πατεράκης, Νικόλας Αναστασόπουλος, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ελενα Μαρσίδου, Αρτεμις Μάνου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Τζούλια Διαμαντοπούλου, Γιάννης Παναγόπουλος, Bashar Abdulaziz, Danial Akhami, Helia Bazyar, Amir Habibi, Nazanim Mahour, Ali Tahqueeq, Abbas Zaheer, Farid Rahimi, Karam Khaboutly, Alta Habibi, Reshad Aksoy, Ali Afkhami, Mohamed Awat, Dylan Najmadim, Ali Alkabar, Fahim Yaghohi, Negar Mohammadigharehbaghi, Abu Turrab.

Μία ιδέα από την παράσταση του Εθνικού

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Τα δελτία εισόδου θα διανέμονται στο κοινό μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Rex (Πανεπιστημίου 48).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ