Δύο «ξεροκέφαλοι» μάγειρες στο Τρένο στο Ρουφ -Μέσα στα βαγόνια, ανάμεσα στα καθίσματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Δύο «ξεροκέφαλοι» μάγειρες στο Τρένο στο Ρουφ -Μέσα στα βαγόνια, ανάμεσα στα καθίσματα [εικόνες]

«Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» στο Τρένο στο Ρουφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα.

Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική!

Η άκρως επιτυχημένη παιδική παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά, μέσα από τα βαγόνια του Τρένου στο Ρούφ.

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ δημιούργησε μία ξεχωριστή παράσταση για παιδιά και τους συνοδούς τους. Παιχνιδιάρικη διάδραση με τα παιδιά υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, αφού στο υπέροχο βαγόνι-φουαγιέ του τρένου, οι ηθοποιοί υποδέχονται τα παιδιά και τα εισάγουν στο Θεατρικό Βαγόνι προκειμένου να συνταξιδέψουν.

Δύο ξεροκέφαλοι μάγειρες μιλούν για τη φιλία, το σεβασμό, τη διαφορετικότητα και η αξία της συνεργασίας

«Όταν επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά το θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ” μαγευτήκαμε από τον σύγχρονο τρόπο με τον οποίο τα παλιά βαγόνια έχουν μεταποιηθεί για να φιλοξενήσουν ποικίλες νέες χρήσεις» λέει στο iefimerida η Έμη Σίνη, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Κοπέρνικος. Kαι συνεχίζει την ξενάγησή μας στον ιδιαίτερο αυτό χώρο. «Ένα υπέροχο εστιατόριο, μια μουσική σκηνή, ένα μυστηριώδες φουαγιέ και – φυσικά- ένα κατεξοχήν θεατρικό βαγόνι, στο οποίο έμελλε να "εγκατασταθούμε" κυριολεκτικά για τρία ολόκληρα χρόνια».

«Με την θεατρική σκηνή να βρίσκεται στο κέντρο του βαγονιού και τις θέσεις των θεατών να χωρίζονται σε δύο ίσες -και αντίθετα τοποθετημένες- κερκίδες βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά σε μια δημιουργική πρόκληση. Αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με αυτή την ιδιαίτερη διάταξη, να την εντάξουμε λειτουργικά στο έργο μας και να εκμεταλλευτούμε την κοντινή σχέση ηθοποιού – θεατή που θα υπήρχε, ενισχύοντας την παράσταση με το υπέροχο αυτό θεατρικό εργαλείο που λέγεται διάδραση.
Εμπνευστήκαμε, λοιπόν, δύο αντίπαλους χαρακτήρες, δύο ξεροκέφαλους μάγειρες, που στην αρχή της ιστορίας δρουν σαν εχθροί, ενώ στο τέλος φιλιώνουν.

Το ίδιο σκοπεύαμε να κάνουμε και με τους θεατές, με τους οποίους στην αρχή του έργου οι δυο ξεροκέφαλοι μάγειρες δημιουργούν μια ζωντανή σχέση, βρίσκοντας ο καθένας τους οπαδούς του, ενώ στο τέλος οι θεατές ενώνονται ξανά και συμβάλλουν ουσιαστικά στην εδραίωση της φιλίας των δυο ηρώων.
Αυτή η αντιπαλότητα που μετατρέπεται σε μια σύζευξη, αυτό το "μόνος μου" που καταλήγει στο "μαζί" ήταν και η βάση της ιστορίας που γράψαμε. Ενός έργου για την ισχυρογνωμοσύνη, την προκατάληψη, την αίσθηση ανωτερότητας που δεν μας αφήνει να καταλάβουμε ότι για να κάνουμε φίλους πρέπει – πάνω απ’ όλα- να είμαστε ανοιχτοί και να "ακούμε"» καταλήγει η Έμη Σίνη

Παίζουν οι: Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

Μετά από τη θερμή αποδοχή του κοινού και τις sold-out παραστάσεις για τρία συνεχόμενα χρόνια, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεχίζει για 4η χρονιά το επιτυχημένο ταξίδι της στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ» με την παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», κάθε Κυριακή στις 11:30.

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη, Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Στίχοι - Κοστούμια: Έμη Σίνη,
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου, Ηχογράφηση: Γιώργος Ζιώτας, Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης

Μία διαδραστική παράσταση για παιδιά


Παίζουν οι: Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός
Θεατρικό Βαγόνι, κάθε Κυριακή στις 11:30
Γενική Είσοδος 10 ευρώ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ