Anonymous: Μυστικό δίκτυο από το Λονδίνο επεμβαίνει σε υποθέσεις χωρών της ΕΕ -Και στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Anonymous: Μυστικό δίκτυο από το Λονδίνο επεμβαίνει σε υποθέσεις χωρών της ΕΕ -Και στην Ελλάδα

Anonymous (Φωτογραφία: Pixabay)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε μυστικά ένα δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών κρατών, δηλώνουν ότι ανακάλυψαν οι Anonymous.

Η ομάδα χάκερ υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αναφέρονται σε μια ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο η οποία δηλώνει ότι «υπερασπίζεται τη δημοκρατία ενάντια στην παραπληροφόρηση» με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της «ρωσικής προπαγάνδας».

Ωστόσο, το πρότζεκτ με όνομα «Integrity Initiative» φέρεται να χρησιμοποιούνταν από το Λονδίνο, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Το εν λόγω πρότζεκτ, που ξεκίνησε το 2015 στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με τους Anonymous χρηματοδοτούνταν λειτουργούσε από το Λονδίνο, μέσω «συγκαλυμμένων επαφών στις βρετανικές πρεσβείες».

Οπως αναφέρει το sputnik, η ομάδα χάκερ αναφέρει πως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του του Πέδρο Μπάνος στην Ισπανία, ενός συνταγματάρχη γνωστού για τη φιλο-ρωσική του διάθεση, του οποίου εμποδίστηκε ο διορισμός στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στη χώρα. Το δίκτυο του «Integrity Initiative» στην Ισπανία δημιούργησε εκστρατεία στο Twitter, τον Ιούνιο του 2018, θέλοντας να προκαλέσει αναταραχή στα ΜΜΕ και να κάνει τα ισπανικά κόμματα να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό της χώρας να ακυρώσει τον διορισμό.

Σύμφωνα με τους Anonymous οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να δρουν με αυτόν τον τρόπο σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Σερβία και Μοντενέγκρο.
Ισχυρίζονται, δε, ότι το Λονδίνο θέλει να δημιουργήσει παρόμοια δίκτυα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

«Ολη η δουλειά γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, μέσω συγκαλυμμένων επαφών στις βρετανικές πρεσβείες, κάτι που αυξάνει τις υποψίες ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί εύλογες δικαιολογίες για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα επιρροής των πληροφοριών και πολιτικών παρεμβάσεων στις υποθέσεις άλλων χωρών», σημειώνεται.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και οι χώρες που αναφέρονται στην έκθεση δεν έχουν σχολιάσει το ζήτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ anonymous παρέμβαση Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ