Η καθαρίστρια που φυλακίστηκε για το πλαστό πτυχίο Δημοτικού, φοιτά πλέον στο Γυμνάσιο - iefimerida.gr

Η καθαρίστρια που φυλακίστηκε για το πλαστό πτυχίο Δημοτικού, φοιτά πλέον στο Γυμνάσιο

Φωτογραφία αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καθαρίστρια που οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας με δεκαετή κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού για να διοριστεί στο Δήμο Βόλου, φοιτά στο Γυμνάσιο!

Αυτό αποκάλυψε η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, η οποία μίλησε μαζί της τηλεφωνικά.

«Ακόμη και τώρα στη φυλακή μέσα δίνει τον αγώνα τον καλό που λέμε και συνεχίζει, πηγαίνει τώρα στο Γυμνάσιο. Ντρέπεται, ντρέπεται που όλοι πλέον ξέρουν ότι δεν είχε καν πτυχίο Δημοτικού» είπε η κα Καρυδάκη, μιλώντας στον 9,43 Xfm και στην εκπομπή Πολιτικό Ηλεκτροσόκ. Οπως αποκάλυψε, αρχικά πήρε το πολυπόθητο απολυτήριο της Στ’ Δημοτικού και πλέον από τον Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει να φοιτά στο Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας η καθαρίστρια από τις φυλακές της Θήβας έχει άγχος για τα παιδιά της «Μη σκύψετε ποτέ το κεφάλι και συνεχίστε τη ζωή σας κανονικά. Σας ζητάω συγγνώμη για την περιπέτεια που σας έβαλα. Δεν θέλω να στεναχωριέστε για μένα». Εκείνο που την νοιάζει - πέρα από τον κόσμο που τη στήριξε και τον ευχαριστεί - και νιώθει ένοχη για τα παιδιά της τα οποία λέει ότι τα έβαλε σε περιπέτειες. Ο,τι έχει μια μάνα δηλαδή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής που νοιάζεται για τα παιδιά της. Συν την ντροπή για τον κοινωνικό περίγυρο - μικρή κοινωνία - καταλαβαίνετε. Και ζητάει και συγγνώμη γιατί δούλεψε. Είναι τόσο υπεύθυνη, που θεωρεί ότι πρέπει να ζητήσει και συγγνώμη».

«Το μόνο που την ένοιαζε ήταν τα παιδιά της να μην περάσουν την ίδια ζωή με εκείνη, να μην πάνε στο ορφανοτροφείο» τόνισε καθώς την περίοδο που έκανε την παραποίηση στο απολυτήριό της, από Ε’ Δημοτικού σε Στ’ Δημοτικού, τα παιδιά της ήταν ανήλικα. Πλέον, το αγόρι και το κορίτσι είναι μεγάλα, ηλικίας 32 και 34 ετών.

Η κα Καρυδάκη πρόσθεσε: «Η γυναίκα αυτή είναι αγωνίστρια, από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, εννιά παιδιά τα οποία διασκορπίστηκαν στα ιδρύματα της χώρας. Η ίδια και ο αδελφός της πήγαν στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο στον Πειραιά. Σε ηλικία 12 ετών ήρθε στο Βόλο, παντρεύτηκε στα 16, έκανε δύο παιδιά. Ο άντρας της έχει αναπηρία 67% και μπροστά σε αυτή την κατάσταση ψάχνει να βρει κανένα μεροκάματο στην οικοδομή, μαζί με τα παιδιά για να στηρίξουν την οικογένειά τους».

«Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν ζημίωσε το Δημόσιο, δούλευε κανονικά και ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια» τονίζει η κα Καρυδάκη η οποία εξέφρασε την ελπίδα της, με αφορμή το ρεπορτάζ του iefimerida.gr «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της».

Επεσήμανε τέλος, ότι ο αγώνας των συναδέλφων της είναι όχι μόνο να αποφυλακιστεί η καθαρίστρια αλλά και να επιστρέψει στη δουλειά της.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρενέβη στο ζήτημα και έχει ζητήσει ήδη να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Η κυρία Δημητρίου ζήτησε την απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει για να κινήσει τις διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, η κ. Δημητρίου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ