Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε ένα διαστημόπλοιο στο... Λας Βέγκας; [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε ένα διαστημόπλοιο στο... Λας Βέγκας; [εικόνες]

Έντερπραϊζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην δημοσιότητα βγήκαν μετά από πολλά χρόνια τα σχέδια για την κατασκευή ενός μνημείου τόσο μεγάλου που ίσως να θεωρείτο το όγδοο θαύμα του κόσμου. Πρόκειται για το Έντερπραϊζ από το «Star Trek» που σχεδιαζόταν να χτιστεί στο Λας Βέγκας.

Ο εμπνευστής του μεγαλόπνοου σχεδίου ήταν ο Γκάρυ Γκόνταρντ, ο οποίος είχε την ιδέα να κατασκευαστεί σε φυσικό μέγεθος, σύμφωνα με τα πρότυπα της ταινίας, το διαστημόπλοιο το οποίο θα βρισκόταν στο κέντρο του Λας Βέγκας και θα είχε εστιατόρια, θεματικό πάρκο, ξεναγήσεις αλλά θα μπορούσαν αν πραγματοποιηθούν μέσα σε αυτό και πολλές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Έντερπραϊζ θα κόστιζε 150 εκ. δολάρια ενώ όπως ο ίδιος ο Γκόνταρντ τονίζει «η ιδέα μου ήταν να κάνω κάτι τόσο μεγάλο και επικό που θα πυροδοτούσε τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Το σχέδιο αναπτύχθηκε αμέσως μόλις ο Γκόνταρντ συνέλαβε την ιδέα, και την κατέθεσε το 1992, στο πλαίσιο διαγωνισμού για την αλλαγή και ανανέωση του κέντρου του Λας Βέγκας.

«Θα ήταν ένα 8ο θαύμα του κόσμου, ένα μνημείο που θα έπαιρνε τη θέση του δίπλα σε άλλα μνημεία του κόσμου που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί», προσθέτει ο Γκόνταρντ, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «θα ήταν ορατό από τα αεροπλάνα, καθώς πλησιάζουν για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας, τέτοιο θα ήταν το μέγεθός του!»

Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε ένα διαστημόπλοιο στο... Λας Βέγκας; [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το σχέδιο ήταν πραγματικά κολοσσιαίο, καθώς το Έντερπραϊζ θα ήταν τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να συγκριθεί σε μέγεθος με τον Πύργο του Άιφελ, θα ήταν κατά πολύ ψηλότερο των Πυραμίδων της Αιγύπτου, ενώ θα πλησίαζε το «Empire State Building».

Ο κάθε επισκέπτης θα είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όλους τους χώρους του σκάφους. Από τα δωμάτια, τις αίθουσες και τα καταστρώματα, μέχρι τους διαδρόμους, και το «πιλοτήριο» απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα της παγκόσμιας πρωτεύουσας του τζόγου.

Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε ένα διαστημόπλοιο στο... Λας Βέγκας; [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το σχέδιο στηρίχθηκε από σύσσωμη την πόλη, καθώς θα ήταν κάτι το πραγματικά μεγαλειώδες. Τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος, όσο και οι κάτοικοι ήταν θετικοί στην ιδέα, και έτσι παραχώρησαν και συγκεκριμένη έκταση προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του Έντερπραϊζ. Ωστόσο το εγχείρημα είχε άδοξο τέλος, καθώς η «Paramount», η εταιρεία που κατείχε τα δικαιώματα του «Star Trek», πάγωσε τα σχέδια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Στάνλεϊ Τζαφέ, δεν το ενέκρινε, γιατί φοβήθηκε τον αντίκτυπο που θα υπήρχε εάν το εγχείρημα αποτύγχανε. Όπως είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά, «Από τη μία είναι καταπληκτικό. Από την άλλη όμως μπορεί να βλάψει την Paramount αν αποτύχει, θα μείνει εκεί για πάντα».

Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε ένα διαστημόπλοιο στο... Λας Βέγκας; [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Σε μία στιγμή ο κ. Τζαφέ κατέστρεψε περίπου πέντε μήνες δουλειάς πολλών ανθρώπων και σκότωσε μία από τις πιο σπουδαίες ιδέες όλων των εποχών», τόνισε ο εμπνευστής, Γκόνταρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ