Κουλούμπια ή Κολάμπια -Τα σχόλια του Τσίπρα για την αγγλική προφορά του Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Κουλούμπια ή Κολάμπια -Τα σχόλια του Τσίπρα για την αγγλική προφορά του Μητσοτάκη

Οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε και με χιουμοριστική διάθεση για αρκετή ώρα την συζήτηση Μητσοτάκη και Τσίπρα ήταν το ποια είναι η σωστή προφορά του γνωστού αμερικανικού Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει σπουδάσει στην Αμερική χρησιμοποίησε την προφορά που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες πολιτείες για το πανεπιστήμιο αναφέροντας το ως «Κολάμπια». Ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του απάντηση αρχικά χρησιμοποίησε την προφορά Κολούμπια.

Τότε αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ακούσει τον αρχηγό τους άρχισαν να φωνάζουν από κάτω «Κολαμπια» το λένε.

Ο κ.Τσιπρας χαμογελώντας απάντησε «εντάξει εγώ δεν είμαι τόσο άριστος όσο ο κ. Μητσοτάκης και το λέω Κολούμπια», με κάποιον ειρωνικό τόνο. Ωστόσο στη συνέχεια κάνοντας αρκετές αναφορές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο χρησιμοποίησε την προφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντάς το και εκείνος Κολάμπια.

Η συζήτηση όμως συνεχίστηκε και στους διαδρόμους της Βουλής όταν ολοκληρώθηκε η ώρα του πρωθυπουργού. Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό παιδείας ποια είναι η σωστή προφορά του Πανεπιστημίου και ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι οι Νεοϋορκέζοι το προφέρουν Κολούμπια και όχι «Κολάμπια».


Παραταύτα άνθρωποι που έχουν σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Κολούμπια διέψευσαν τον κ. Γαβρόγλου αναφέροντας πως η σωστή προφορά είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή «Κολάμπια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Columbia Πανεπιστήμιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ