Οργισμένοι οι γονείς του Αμερικανού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο: Η ζωή στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία - iefimerida.gr

Οργισμένοι οι γονείς του Αμερικανού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο: Η ζωή στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία

Οι γονείς του 22χρονου Μπακάρι Χέντερσον. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας να ρίξει στα μαλακά τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Ο πατέρας του Αμερικανού τουρίστα λέει πως «η ζωή εδώ στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία» μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο τον Μπακάρι.

Ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον

Ο 22χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από μια ομάδα Σέρβων κυρίως, όταν τον είδαν να συνομιλεί με μία Σέρβα σερβιτόρα σε ένα μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν πως ο νεαρός δέχτηκε πολλά χτυπήματα έξω από το Bar Code, ενώ το ιατροδικαστικό πόρισμα ανέφερε πως το θύμα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα, τα οποία επέφεραν εγκεφαλική αιμορραγία, από την οποία προήλθε ο θάνατός του.

«Η ζωή ενός ανθρώπου εδώ στην Ελλάδα δεν αξίζει τίποτα» λένε οι γονείς του 22χρονου

Μετά την καταδίκη, ο πατέρας του 22χρονου Φιλ Χέντερσον δήλωσε στο CBS News πως «η ζωή ενός ανθρώπου εδώ στην Ελλάδα δεν αξίζει τίποτα».

Η μητέρα του, Τζιλ Χέντερσον δήλωσε: «Δεν γίνεται να κυνηγάς κάποιον και να τον χτυπάς μέχρι θανάτου και να μην μπαίνεις στη φυλακή».

Ο Χέντερσον ήταν από το Όστιν του Τέξας και τον Μάιο του 2017 είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα όπου σπούδασε Χρηματοοικονομική Επιχειρηματικότητα.

Η οικογένειά του είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα με φίλους για να κάνει μία φωτογράφηση προκειμένου να ξεκινήσει την δική του συλλογή ρούχων.

Δύο από τους κατηγορούμενους οδηγούνται στο δικαστήριο

Οι γονείς μίλησαν στο CBS News για την απογοήτευσή τους από την επιείκεια του δικαστηρίου.

«Δεν νομίζω ότι ήταν δίκαιο για μια δολοφονία» δήλωσε η Τζιλ Χέντερσον, η μητέρα του θύματος, έξω από το δικαστήριο.

«Ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό χτύπημα που σκότωσε τον γιο μου και τον σκότωσαν βίαια. Τον κλώτσησαν πολλές φορές στο κεφάλι. Δεν χτυπάς έναν άνθρωπο στο κεφάλι και τον κορμό αν δεν σκοπεύεις να τον σκοτώσεις».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χέντερσον, Ανδρέας Πατσής, δήλωσε πως η οικογένεια θεώρησε την ετυμηγορία ως ένα χάδι για τους δράστες.

«Είναι μια απόφαση που συγκλόνισε την οικογένεια. Γιατί, σύμφωνα με την γνώμη μας και τον εισαγγελέας... οι ποινές δεν ήταν ανάλογες με την βιαιότητα της πράξης» ανέφερε.

Ένας Έλληνας, επτά Σέρβοι και ένας Βρετανός πολίτης Σερβικής καταγωγής κατηγορήθηκαν για την υπόθεση.

Η ποινική δίωξη είχε ζητήσει την καταδίκη των 6 υπόπτων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία φέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά το δικαστήριο μείωσε την κατηγορία σε σωματική βλάβη από πρόθεση.

Ο Βρετανός πολίτης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης. Ένας από τους 7 Σέρβους καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, ενώ άλλοι τρεις έλαβαν ποινές 7 ετών και ένας ακόμη 5ετής ποινή.

Το δικαστήριο έριξε τις κατηγορίες εναντίον τριών υπόπτων, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας μπάρμαν, που κατηγορήθηκε ότι εμπόδισε τον Χέντερσον να φύγει, ενώ δεν συμμετείχε στον ξυλοδαρμό.

Οι άλλοι δύο, βγήκαν με εγγύηση και επέστρεψαν στη Σερβία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ