Έλληνας πρέσβης στον Καναδά: «Έχουμε προοπτικές να ξεπεράσουμε την κρίση» - iefimerida.gr

Έλληνας πρέσβης στον Καναδά: «Έχουμε προοπτικές να ξεπεράσουμε την κρίση»

Ελευθέριος Αγγελόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Ελλάδα μετά την «οδυνηρή αναδιάρθρωση χρέους» προσπαθεί αν αναπτυχθεί, εξέφρασε ο Έλληνας πρέσβης στην Οττάβα του Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στην παγκαναδικής εμβέλειας εφημερίδα «National Post».

Ο Έλληνας πρέσβης τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως η χώρα θα έχει ανάπτυξη, ενώ θα υπάρξουν και συστηματικές επενδύσεις, εάν εφαρμοστεί και το πρόγραμμα του Μνημονίου.

Ο Ελευθέριος Αγγελόπουλος, απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, παραδέχθηκε πως η χώρα μας όντως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως η ανεργία, όμως τόνισε πως υπάρχει ελπίδα από τον τουρισμό και την δυναμική του, την δυνατότητα για αγροτική ανάπτυξη, καθώς και από τις προοπτικές για αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους, αφού και μετά την αναδιάρθρωση μέχρι το 2020 το χρέος θα είναι 120% του ΑΕΠ, ο πρέσβης της Ελλάδας απάντησε ότι η χώρα πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και παράλληλα να καλυτερεύσει τη δυνατότητά της στην περισυλλογή φόρων, να πατάξει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Ο Ελληνας διπλωμάτης απάντησε πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα κατά το δέυτερο εξάμηνο του 2013 αρκεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να γίνουν σοβαρές επενδύσεις.

Τέλος στην ερώτηση, αν υπάρχει έντονη αντίδραση του Ελληνικού λαού για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, ο πρέσβης απάντησε πως η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει να πετύχουν τα μέτρα και η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Κλείνοντας τόνισε πως η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία, τονίζοντας ότι «έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν αλλά έχω την άποψη πως μπορούμε να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ