Eurostat: Προτελευταίοι στον χρόνο που ξοδεύουν για shopping οι Ελληνες -Τελευταίοι οι Ρουμάνοι - iefimerida.gr

Eurostat: Προτελευταίοι στον χρόνο που ξοδεύουν για shopping οι Ελληνες -Τελευταίοι οι Ρουμάνοι

Περαστικοί σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 18 λεπτά σπαταλούν από την ημέρα τους οι Ελληνες για ψώνια σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat με αφορμή τη Black Friday.

H Ρουμανία βρίσκεται κάτω από την Ελλάδα, καθώς οι πολίτες της χώρας σπαταλούν 17 λεπτά ανά ημέρα για τα ψώνια τους. Στον αντίποδα «πρωταθλήτρια» στo shopping είναι η Γερμανία με 36 λεπτά, δεύτεροι έρχονται οι Ολλανδοί με 32 λεπτά και τρίτοι οι Βρετανοί με 31 λεπτά της ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το 30,7% των Ελλήνων που ερωτήθηκαν απάντησε πως βγήκε για ψώνια ή απευθύνθηκε σε κάποια υπηρεσία τις ημέρες που έλεγξε η Eurostat. Αντίστοιχα χαμηλά είναι τα ποσοστά στη Γαλλία όπου το 33,6% δήλωσε ότι έχει βγει για ψώνια.

Αντίθετα, λίγο περισσότεροι από τους μισούς Φινλανδούς δήλωσαν πως βγήκαν στην αγορά, ενώ στην Γερμανία το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 48,8%.

Στα στοιχεία της Eurostat καταγράφεται και η Τουρκία, όπου ο χρόνος που διατίθεται για ψώνια είναι 14 λεπτά και η Σερβία, η οποία έχει τα ίδια αποτελέσματα με την Ελλάδα.

Το γράφημα της Eurostat με τον χρόνο που δαπανούν οι ευρωπαίοι σε ψώνια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat ψώνια χρόνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ