Πακιστάν: Φονική επίθεση ενόπλων κατά του κινεζικού προξενείου στο Καράτσι [βίντεο] - iefimerida.gr

Πακιστάν: Φονική επίθεση ενόπλων κατά του κινεζικού προξενείου στο Καράτσι [βίντεο]

Τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι μετείχαν στην επίθεση (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας φύλακας ασφαλείας τραυματίστηκε κατά την επίθεση τριών υπόπτων βομβιστών αυτοκτονίας στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι του Πακιστάν.

Οι δράστες έπεσαν νεκροί πριν μπορέσουν να εισέλθουν στoυς χώρους του, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα 21 μέλη του προσωπικού του προξενείου της Κίνας που βρίσκονταν μέσα σε αυτό όταν έγινε στόχος επίθεσης ενόπλων είναι σώα και ασφαλή και έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυστηρά φυλασσόμενη τοποθεσία.

«Οι δράστες δεν μπόρεσαν να βλάψουν κανέναν τους, ούτε να πάρουν όμηρο κάποιον από αυτούς», είπε ο Σα Μαχμούντ Κουρέσι κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ισλαμαμπάντ.

«Μια ομάδα με έως και τέσσερα μέλη αποπειράθηκε να εισβάλει στο κινεζικό προξενείο», αλλά «εμποδίστηκε» σε ένα σημείο ελέγχου από τους αστυνομικούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαβέιντ Άλαμ Όντο, αξιωματικός της αστυνομίας.

Στην ανταλλαγή πυρών «σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε σοβαρά ένας τρίτος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σίμι Τζαμάλι, γιατρός στο νοσοκομείο Τζίνα της μεγαλούπολης, επιβεβαίωσε ότι «δύο πτώματα και ένας άνθρωπος σε κρίσιμη κατάσταση» διακομίστηκαν στα επείγοντα περιστατικά.

Η επίθεση άρχισε περί τις 09:30 (06:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Πιρ Μουχάμαντ Σα, αξιωματικός της αστυνομίας. Φωτογραφίες και βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν στήλες καπνού καθώς υψώνονται από την περιοχή όπου βρίσκεται το προξενείο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες ήταν βομβιστές καμικάζι και ότι «σκοτώθηκαν», αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η επίθεση έχει τερματιστεί. Έχουν ενισχύσεις στην περιοχή και διενεργείται έρευνα, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Στρατός Απελευθέρωσης του Βαλουχισταν, μια αυτονομιστική οργάνωση που δρα στην επαρχία αυτή, όπου η Κίνα έκανε μεγάλες επενδύσεις.

Πηγή: AMΠΕ/Reuters/AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ