Το Zante Girl, στα 71 του, περιγράφει τι συνέβη πριν 65 χρόνια -Η φωτογραφία, οι ναύτες και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Το Zante Girl, στα 71 του, περιγράφει τι συνέβη πριν 65 χρόνια -Η φωτογραφία, οι ναύτες και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γιοβάννα Βυθούλκα, το Zante Girl, στα 71 της πλέον θυμάται τη στιγμή που την φωτογράφισε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ, πριν 65 χρόνια.

Εκείνη ήταν μικρό κορίτσι, και ήταν ώρες μετά τον μεγάλο σεισμό. Οπως λέει, μιλώντας στο News 247 στη Ζάκυνθο προς βοήθεια των κατοίκων έσπευσαν ναύτες του αμερικανικού στρατού οι οποίοι μοίραζαν φαγητό. Της ίδιας της είχαν κάνει εντύπωση οι ναύτες, γιατί δεν ήταν κάτι το οποίο έβλεπε συχνά. Εντύπωση της είχαν κάνει και οι φωτογραφικές μηχανές που είχαν κρεμασμένες στο λαιμό τους οι ναύτες, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε κάτι τέτοιο χωρίς να γνωρίζει και τι ακριβώς είναι.

Οταν πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ψάχνει το Zante Girl, η κυρία Βυθούλακα συνέκρινε την φωτό που δημοσίευσε ο πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ με μια δική της οικογενειακή φωτογραφία. Οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν, εκείνη ήταν που έψαχνε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. Αλλωστε και όλοι στο χωριό στη Ζάκυνθο επέμεναν ότι εκείνη ήταν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την κυρία Βυθούλκα, ο Μπέικερ είχε επισκεφτεί ξανά την Ζάκυνθο, όπου πραγματοποίησε και έκθεση φωτογραφίας, όμως η ίδια δεν το γνώριζε, ενώ αναμένει και τηλέφωνό του και ότι θέλει να τον γνωρίσει και να τον ευχαριστήσει «για το πιάτο που μου γέμισε».

Το Zante Girl, στα 71 του, περιγράφει τι συνέβη πριν 65 χρόνια -Η φωτογραφία, οι ναύτες και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ