Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας και πάλι στην Αθήνα -Πάνω από 20 οινοποιεία σε έκθεση γευσιγνωσίας - iefimerida.gr

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας και πάλι στην Αθήνα -Πάνω από 20 οινοποιεία σε έκθεση γευσιγνωσίας

Από την περσινή έκθεση «Οινοκεντρικά»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας έρχονται στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο της εκδήλωσης γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά».

Όπως πάντα, τα συνοδεύουν οι οινοποιοί τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά», που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Τα «ΟινοΚεντρικά 2018» αποτελούν συνδιοργάνωση της ΕΝΟΑΚΕ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία έμπρακτα στηρίζει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού της τομέα.

Οι ειδικοί στο κρασί υποστηρίζουν πως τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας είναι ιδιαίτερα εκφραστικά, επειδή οι αμπελώνες παραγωγής τους βρίσκονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στους πρόποδες των άφθονων βουνών της περιοχής. Συχνά γειτνιάζουν με θάλασσα ή άλλους υδάτινους όγκους που εξομαλύνουν το κλίμα, ευεργετώντας την αμπελοκαλλιέργεια.

Σε αυτό το περιβάλλον αξιοποιούνται επιτυχώς γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, δίνοντας κρασιά με δική τους οντότητα: από καθημερινά έως σπουδαία, συχνά με κοινό παρονομαστή έναν ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.

Στα «ΟινοΚεντρικά 2018» συμμετέχουν 20 οινοποιεία, με περισσότερα από 180 κρασιά, από Αιτωλοακαρνανία, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Φωκίδα. Άλλα από τα οινοποιεία αυτά είναι γνωστά και καθιερωμένα ―κάποια μάλιστα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του ελληνικού κρασιού― και άλλα είναι πιο καινούρια και λιγότερο γνωστά, συνεπώς άξια για οινική ανακάλυψη.

Φυσικά, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, για να κατατοπιστούν περαιτέρω για τα κρασιά, τα αμπελοτόπια, τις περιοχές και τα οινοποιεία τους, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι επισκέψιμα.

Η είσοδος για το κοινό κοστίζει 5€ (επαγγελματίες δωρεάν) και συμπεριλαμβάνει κατατοπιστικό κατάλογο της εκδήλωσης, με λεπτομέρειες για όλα τα κρασιά της, καθώς και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Χορηγοί στα «ΟινοΚεντρικά 2018», που οργανώνονται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, είναι οι εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Αφοί Κοκκαλίδη–Cork Hellas, Dunapack Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks, Gr.Ιnox–Αφοί Γκρέκη και Metalux.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οινοκεντρικα κρασιά γευσιγνωσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ