Φίλης: Δεν βγήκαμε οριστικά από την κρίση για να πανηγυρίζουμε -«Οχι» σε ενοχοποίηση παρατάξεων - iefimerida.gr

Φίλης: Δεν βγήκαμε οριστικά από την κρίση για να πανηγυρίζουμε -«Οχι» σε ενοχοποίηση παρατάξεων

Φωτογραφία: Εurokinissi

Για όλα τα θέματα και δίχως να λείψουν τα… καρφιά, ο Νίκος Φίλης μίλησε σε εκδήλωση των Πολιτικών Κινήσεων της 6ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας, κάνοντας ξεχωριστές αναφορές τόσο για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Ιδιαίτερα προσεκτικός εμφανίστηκε σε όσα ανέφερε για τις υποθέσεις της Δικαιοσύνης. «Δεν κινούμαστε από αντιλήψεις ποινικοποίησης της πολιτικής και ενοχοποίησης παρατάξεων. Μακριά αυτά από εμάς», σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

Και συμπλήρωσε ότι «διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα σκάνδαλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εμείς, δεν είμαστε ούτε πορφυρογέννητοι, ούτε κληρονομικώ δικαώματι ηγεσίες», για να ξεκαθαρίσει ότι: «δεν είμαστε ιδιοκτήτες, αλλά ούτε και ‘ενοικιοστάσιο’ έχουμε στην εξουσία».

«Δεν βγήκαμε οριστικά από την κρίση-Δεν πανηγυρίζουμε»

Αναφερθείς στα της οικονομίας, ανέφερε ότι «δεν βγήκαμε οριστικά από την κρίση, αλλά, έχουμε κάνει αποφασιστικά βήματα για να βγούμε από αυτήν…Δεν πανηγυρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι τα 8 χρόνια Μνημονίων προκάλεσαν μεγάλο κοινωνικό πόνο» και μεταξύ άλλων προχώρησε σε έναν απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων μέχρι σήμερα.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε όμως στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «αναγκάζεται να ψηφίσει στη Βουλή» τα θετικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. «Πρόκειται για κοστολογημένα μέτρα όπως φαίνεται και από τον προυπολογισμό που κατατέθηκε και έχει εγκριθεί από το Eurogroup. Χωρίς αυτά τα μέτρα που η αντιπολίτευση βαφτίζει παροχές, τα πλεονάσματα θα εκτοξεύονταν στο 6% και στο 7%», σημείωσε.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για δύο ανταγωνιστικά σχέδια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Δύο ανταγωνιστικά σχέδια για το μέλλον της χώρας παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όπως παλιότερα μιλούσαμε για την αντι-Δεξιά τομή στην πολιτική και στην κοινωνία, έτσι τα τελευταία χρόνια μιλούμε για την τομή του νεοφιλελευθερισμού» και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτή την τομή μπορούν να δημιουργηθούν κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες.

«Η πλειοψηφία των αρχιερέων έχει άλλα κίνητρα»

Εκτενής ήταν οι αναφορές Φίλη στο θέμα της συμφωνίας εκκλησίας-κράτους. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μπορούμε να κατανοήσουμε τους φόβους των απλών ιερέων για την ενίσχυση της δεσποτοκρατίας…η πλειοψηφία των αρχιερέων όμως φαίνεται να έχει άλλα κίνητρα». Ενώ σφυροκόπησε τη ΝΔ λέγοντας ότι η αντίδρασή των αρχιερέων οφείλεται πρωτίστως στην απροκάλυπτη πολιτικοποίηση της Ιεραρχίας και σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης ΣΥΡΙΖΑ εξουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ