Λοβέρδος: Ψευτοπανηγυρισμοί της κυβέρνησης -Καταργεί μέτρα που η ίδια ψήφισε

Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανευθυνότητα και ασυνέπεια και επιδίδεται σε ψευτοπανηγυρισμούς καταργώντας μέτρα που η ίδια έχει ψηφίσει τόνισε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Όποιος ακούει τις ομιλίες του πρωθυπουργού νομίζει, θεωρεί ότι η χώρα είναι σε μια άλλη εποχή. Όμως δεν είναι έτσι, έχουμε αδυναμία δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, είμαστε εκτός τρίτου μνημονίου αλλά και εκτός αγορών. Ο δανεισμός είναι για μας απαγορευτικός και τα επιτόκια είναι τοκογλυφικά. Οι τράπεζες είναι σε κακό χάλι».

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως το κόμμα του δεν αναδεκνύει το θέμα των τραπεζών για λόγους ευθύνης

«Αν είχαμε κι εμείς την ανευθυνότητα που είχατε εσείς κατά καιρούς θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει πρώτο θέμα. Η αίσθηση ευθύνης συγκρατεί τον αντιπολιτευτικό μας λόγο αλλά για την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 θα μιλήσουμε κάποια στιγμή, δεν θα το αποφύγετε αυτό το θέμα θα συζητηθεί».

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης διότι η χώρα δεν αντέχει ένα νέο μνημόνιο.

Η χώρα δεν μπορεί να ξανακυλήσει στην κρίση και σε ένα νέο μνημόνιο. Δεν μπορεί να μην μπορεί να γυρίσει στις αγορές. Δεν μπορεί να κάνει άλλο μνημόνιο και δεν πρέπει να κάνει άλλο μνημόνιο. Αυτό που πρέπει να σας ανησυχεί είναι ο λόγος σας. Έπρεπε να είναι λόγος σοβαρός, τα όσα είπατε για τους ιερείς πρόσφατα είναι απόδειξη έλλειψης ευθύνης απέναντι στη χώρα. Εμείς είμαστε ένα πολύ σοβαρό κόμμα , πολύ μετρημένα μιλάμε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας γιατί αφορά εκατομμύρια ανθρώπους.

Δεν έχετε το δικαίωμα να χειροκροτείτε όταν αποσύρετε δικές σας πολιτικές που η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει κι εμείς πρώτοι. Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε προστατεύοντας υπουργούς σας που τους πετάξετε στο πεζοδρόμιο όταν τους ανασχηματίσατε μετά την πορεία του ασφαλιστικού. Δεν έχετε το δικαίωμα απέναντι στον ελληνικό λαό που περιμένει στάση υπευθυνότητας από τα πολιτικά κόμματα να κάνετε παρέλαση στη Βουλή με αυτού του είδους τους ψευτοπανηγυρισμούς»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ