Βίαζε τις οπαδούς του, που τον θεωρούσαν «θεό» -Στη φυλακή Νοτιοκορεάτης αρχηγός σέχτας - iefimerida.gr

Βίαζε τις οπαδούς του, που τον θεωρούσαν «θεό» -Στη φυλακή Νοτιοκορεάτης αρχηγός σέχτας

O  αρχηγός της «Κεντρικής Εκκλησίας Μανμίν»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο επικεφαλής μιας αίρεσης στη Νότια Κορέα, μετά την καταδίκη του σε 15ετή κάθειρξη για τον βιασμό οκτώ γυναικών οπαδών του, ορισμένες απ’ τις οποίες τον θεωρούσαν «θεό».

Ο 75χρονος Λι Τζάροκ είναι κατά 50 χρόνια μεγαλύτερος από τα θύματά του. Είναι ο αρχηγός της Κεντρικής Εκκλησίας Μανμίν, που υποστηρίζει ότι αριθμεί 133.000 μέλη. Ο αμφιλεγόμενος πάστορας είχε αποπεμφθεί το 1999 από το Χριστιανικό Συμβούλιο της Κορέας για τις αιρετικές απόψεις του, ενώ το αρμόδιο υπουργείο τον χαρακτήρισε «αιρεσιάρχη» όταν υποστήριξε ότι είναι αναμάρτητος και δεν πρόκειται να πεθάνει.

«Τα θύματα που ήταν μέλη της σέκτας του από την παιδική τους ηλικία πίστευαν ότι θα πάνε στον παράδεισο αν υπακούν στις εντολές του Λη σαν να ήταν θεός. Προφανώς τα θύματα ήταν ψυχολογικά αδύναμα να παρακούσουν και ο Λη εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή τους για να διαπράξει τα εγκλήματα», ανέφερε στην ετυμηγορία του το δικαστήριο στη Σεούλ.

Εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες κυκλοφορούσαν φήμες στη Νότια Κορέα ότι ο Λι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά γυναίκες μέλη της σέκτας του. Αλλά φέτος, που τα απόνερα του κινήματος #Me Too κατά της σεξουαλικής βίας έφθασαν μέχρι τη Σεούλ, τρεις οπαδοί βγήκαν και τον κατήγγειλαν δημόσια περιγράφοντας πώς τις κάλεσε σε διαμέρισμά του και τις βίασε.

«Ήταν αδύνατο να του αντισταθείς», είπε μία απ τις γυναίκες στην κρατική τηλεόραση. «Ήταν κάτι παραπάνω από βασιλιάς. Ήταν θεός»...

Σ’ ένα άλλο απ’ τα θύματά του ο Λι είπε ότι βρισκόταν στον Παράδεισο κι ότι έπρεπε να γδυθεί και να κυκλοφορεί γυμνή μπροστά του όπως ο Αδάμ και η Εύα. «Έκλαιγα, γιατί σιχαινόμουν αυτό που με έβαζε να κάνω», είπε η νεαρή γυναίκα.

Συνολικά οκτώ γυναίκες κατέθεσαν αγωγές εναντίον του κι όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο ο Λι τις είχε βιάσει δεκάδες φορές.

Ο 75χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και άκουσε ανέκφραστος την ετυμηγορία προτού οδηγηθεί στη φυλακή...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ