Θετικά αποτιμούν οι τράπεζες το σχέδιο της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

Θετικά αποτιμούν οι τράπεζες το σχέδιο της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια

Τράπεζα της Ελλάδος /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα θετική είναι η αποτίμηση του σχεδίου της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, από τις διοικήσεις των τραπεζών, θεωρώντας ότι αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και φιλόδοξη παρέμβαση για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου που θα περιλαμβάνεται στην εξαμηνιαία Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος που δημοσιεύει η ΤτΕ.

Σύμφωνα με επιτελικά στελέχη τραπεζών, το σχέδιο της ΤτΕ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και αποτελεσματικά και το ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου, ζήτημα αγκάθι για τον κλάδο και τους επενδυτές αλλά και το μέγα πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το δυσθεώρητο ύψος των οποίων αποτελεί μόνιμη πηγή αβεβαιότητας για το μέλλον των τραπεζών και των κίνδυνο νέας κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τράπεζα της Ελλάδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ