Υπόθεση Κασόγκι: H CIA έχει ηχητικό ντοκουμέντο που καίει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

Ηχητικό ντοκουμένο με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν» φέρεται να έχει στην κατοχή της η CIA σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Αμπντουλκαντίρ Σελβί, η επικεφαλής της CIA, Τζίνα Χάσπελ στο πρόσφατο ταξίδι της στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα υπαινίχθηκε την ύπαρξη καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν με τον αδελφό του Χαλέντ, πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ.

Επικαλούμενος πηγές που δεν κατονομάζει ο Σελβί λέει ότι τα δύο αδέλφια ακούγονται στην υποκλαπείσα συνομιλία να συζητούν για τη «δυσφορία» που προκαλούσε η δριμεία κριτική του αρθρογράφου της Washington Post στη νέα ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

«Λέγεται ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε οδηγίες να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν κι ότι η οδηγία αυτή κατεγράφη κατά την υποκλοπή από τη CIA. Η δολοφονία που ακολούθησε είναι η απόλυτη επιβεβαίωση της οδηγίας αυτής», αναφέρει ο Σελβί προσθέτοντας ότι αν γίνει διεθνής έρευνα για το φόνο του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, «μπορεί να αποκαλύψει κι άλλες συνταρακτικές αποδείξεις καθώς η CIA διαθέτει περισσότερες υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες στην κατοχή της απ’ ό,τι γνωρίζει το κοινό».

Πηγή: Hurriyet Daily News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ