Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέστρεψε στρατιωτικά φυλάκια στα σύνορα με τη Νότια Κορέα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέστρεψε στρατιωτικά φυλάκια στα σύνορα με τη Νότια Κορέα [εικόνες & βίντεο]

Ένα από τα φυλάκια που ανατίναξε η Πιονγιάνγκ (Φωτογραφία: South Korea Defense Ministry via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στρατιωτικά φυλάκια στην αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας κατέστρεψε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και τη βελτίωση των σχέσεων της Πιονγιάνγκ με τη Σεούλ.

Η καταστροφή των φυλακίων ήλθε ως συνέχεια της δια-κορεατικής συμφωνίας για την πρόληψη τυχαίων συγκρούσεων στη μεθόριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέστρεψε στρατιωτικά φυλάκια στα σύνορα με τη Νότια Κορέα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Κάμερα κατέγραψε την ανατίναξη ενός φυλάκια της Βόρειας Κορέας στην DMZ (Φωτογραφίες: ΑΡ)

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας καταγράφεται η ανατίναξη εξ’ αποστάσεως -όπως φαίνεται- παγιδευμένων με εκρηκτικά φυλακίων στην άλλη πλευρά των συνόρων. Κατά τις εκρήξεις εκτινάχθηκαν κομμάτια μπάζων στον αέρα εν μέσω πυκνών καπνών.

Τον περασμένο μήνα υπεγράφη στην Βόρεια Κορέα μια στρατιωτική συμφωνία που καλούσε σε διακοπή όλων των «εχθρικών ενεργειών», τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων κοντά στα σύνορα και τη βαθμιαία απομάκρυνση φυλακίων, πυροβόλων και ναρκών από την αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη. Ως ένα πρώτο βήμα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταστρέψουν 11 στρατιωτικά φυλάκια σε βάθος ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα και να απομακρύνουν τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο γειτόνων αποκλιμακώνονται τον τελευταίο χρόνο. Στις 27 Απριλίου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής την Διακήρυξη της Πανμουντζόν με την ελπίδα ότι θα ανοίξει οριστικά το δρόμο για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ είχαν κι άλλες δύο συναντήσεις στα τέλη Μαϊου και τον Σεπτέμβριο στην Πιονγιάνγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ