Μαρμάρινα αγάλματα, πολυέλαιοι, χρυσοί καθρέφτες -Βασίλειο του κιτς οι βίλες της Μαφίας στη Ρώμη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαρμάρινα αγάλματα, πολυέλαιοι, χρυσοί καθρέφτες -Βασίλειο του κιτς οι βίλες της Μαφίας στη Ρώμη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άφωνοι έμειναν οι Ιταλοί αστυνομικοί με την κακόγουστη πολυτέλεια που αντίκρισαν κατά την έναρξη της κατεδάφισης οκτώ αυθαίρετων βιλών που έχτισε μια μαφιόζικη φατρία στα περίχωρα της Ρώμης.

Πάνω από 600 αστυνομικοί μετείχαν στην επιχείρηση που ξεκίνησε χθες τα χαράματα με την απομάκρυνση των 30 ενοίκων των διακοσμημένων με μαρμάρινα ή επίχρυσα αγάλματα ζώων, κρυστάλλινους πολυελαίους και τοιχογραφίες επαύλεων.

Αστυνομικός φωτογραφίζει αντικείμενα που βρέθηκαν στις βίλες (Φωτογραφία: ΑΡ)
Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι με την κιτς πολυτέλεια που συνάντησαν μέσα στις βίλες των μελών της φατρίας Casamonica (Φωτογραφία: Polizia Roma)
Ένα πολυτελές μπάνιο με μαρμάρινους νιπτήρες, έναν τεράστιο καθρέπτη, βαριές, χρυσές κουρτίνες, βάζα και το καπάκι της τουαλέτας καλυμμένο με χρυσαφί ύφασμα (Φωτογραφία: Polizia Roma)
«Θα πάμε τώρα να μείνουμε στη βίλα του Σαλβίνι», φώναζαν κάποια από τα μέλη της φατρίας (Φωτογραφία: ΑΡ)

Οι Αρχές δεν έδειξαν κανένα οίκτο στα παρακάλια των μελών της φατρίας Casamonica, που φορούν χρυσά ρολόγια Rolex ως σήμα κατατεθέν τους, καθώς οι μπουλντόζες γκρέμιζαν τις περιφράξεις και τους τοίχους των πολυτελών κατοικιών στο προάστιο Καντράρο.

«Δεν θα σταματήσω μέχρι να γκρεμίσουμε και την τελευταία βίλα που ανήκει σ’ αυτούς τους καταραμένους», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της ακροδεξιάς, ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τα σχέδιά του για απογραφή των Ρομά, περήφανα μέλη της κοινότητας των οποίων είναι και οι Casamonica.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζινία Ράτζι έσπευσε συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων στην περιοχή της επιχείρησης (Φωτογραφία: ΑΡ)

Αλλά και η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, που προέρχεται από το κόμμα του Σαλβίνι και δέχεται σφοδρή κριτική ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να καθαρίσει την Αιώνια Πόλη από τα σκουπίδια, χαιρέτισε την κατεδάφιση των επαύλεων της φατρίας διαμηνύοντας: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρις ότου επιστρέψουμε αυτό το έδαφος στους πολίτες της Ρώμης».

Μέλη της φατρίας που κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών, εκστόμιζαν κατάρες και ύβρεις, την ώρα που οι μπουλντόζες γκρέμιζαν τους τοίχους, άλλα κάθονταν στο έδαφος κρατώντας με τα χέρια τα κεφάλια τους και φώναζαν ότι διώκονται όπως οι Εβραίοι από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι. Διαμαρτύρονταν ότι οι Αρχές δεν τους προειδοποίησαν κι ότι δεν έχουν που να πάνε τα παιδιά τους, ενώ δικηγόρος που εκπροσωπεί την φατρία είπε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

 Ένα από τα υπνοδωμάτια στις βίλες των Casamonica με μια τεράστια τηλεόραση, ένα laptop sστο κρεβάτι και λακαρισμένα έπιπλα που δείχνουν σαν μαρμάρινα (Φωτογραφία: Polizia Roma)

Ένας μεγάλος επίχρυσος επιβήτορας σ’ ένα δωμάτιο, περσικά χαλιά σ’ ένα άλλο, χρυσές κουρτίνες στο μπάνια, τεράστια βάζα και τίγρεις από πορσελάνη στους διαδρόμους είναι μερικά μόνον χαρακτηριστικά δείγματα του κιτς γούστου της φατρίας.

Οι Casamonica είχαν τραβήξει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και πριν από τρία χρόνια με την πομπώδη κηδεία ενός εκ των νονών τους, το φέρετρο του οποίου έσερναν έξι μαύρα άλογα, ενώ ένα ελικόπτερο το έρρεε με ροδοπέταλα, μια μπάντα έπαιζε το μουσικό θέμα από την ταινία «Ο Νονός» και στους τοίχους κατά μήκος της πομπής ήταν αναρτημένες αφίσες με το σύνθημα: «Κατέκτησες τη Ρώμη, τώρα κατάκτησε και τον παράδεισο»...

H προκλητική κηδεία ενός νονού της Casamonica προ τριετίας είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία (Βίντεο: YouTube)

H φατρία αυτή έχει διασυνδέσεις και με την Καμόρα της Νάπολης κι έχει μπει κι άλλες φορές στο στόχαστρο των ιταλικών Αρχών. Τον περασμένο Ιούλιο αστυνομικοί επέδραμαν σε βίλες με χρυσούς καθρέπτες, μαρμάρινα γλυπτά και επίχρυσα έπιπλα και συνέλαβαν 22 άνδρες και 11 γυναίκες χάρις στις πληροφορίες που έδωσε η Ντέμπορα Τσερεόνι, η γυναίκα ενός εκ των αρχηγών της φατρίας, που κατατρομοκρατεί όσους συναντά στο διάβα της για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταθέσουν εναντίον της. «Είναι κτήνη που κατακρεουργούν ανθρώπους», είπε στην αστυνομία ένας μάρτυρας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Ρώμη CASAMONICA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ