ΔΝΤ: Αλλαγές του μηχανισμού είσπραξης των εισφορών προς τα Ταμεία, τώρα - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Αλλαγές του μηχανισμού είσπραξης των εισφορών προς τα Ταμεία, τώρα

ΔΝΤ: Αλλαγές του μηχανισμού είσπραξης των εισφορών προς τα Ταμεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καθιέρωση ενός νέου συστήματος είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών ως τον Ιούλιο, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), Μιχάλη Χάλαρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας νέος εισπρακτικός μηχανισμός με τη συνδρομή της εφορίας καθώς και η ενίσχυση και αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, αγγίζουν συνολικά τα 11 δισ., ενώ η εισφοροδιαφυγή υπερβαίνει τα 6 δισ. ετησίως.

Από την 1η Ιουνίου εξάλλου, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η ταυτόχρονη καταβολή μισθού -ασφαλιστικών εισφορών και φόρου- μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ