Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χάρτη με τη «Μακεδονία» -Γίνεται ΕΔΕ - iefimerida.gr

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χάρτη με τη «Μακεδονία» -Γίνεται ΕΔΕ

Ο χάρτης της ΕΛ.ΑΣ. με την «Μακεδονία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρέχουν στην ΕΛ.ΑΣ. να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα μετά την γκάφα που έκαναν με τα ημερολόγια για το 2019 και στον χάρτη που έχουν αναγράφονται η FYROM ως Μακεδονία και το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρος.

Η ατζέντα, η οποία διατίθεται προς πώληση σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, περιλαμβάνει χάρτη που αναγράφει τη FYROM ως «Μακεδονία» (ούτε καν «Βόρεια Μακεδονία» κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεν έχει ακόμη κυρωθεί).

Μόλις το θέμα έγινε γνωστό και πήρε έκταση, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναγκάστηκε να διατάξει διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής, έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.

ΠΟΑΣΥ: Περίεργο η ΕΛΑΣ να ερευνά τον εαυτό της

«Κάπως περίεργο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για το ημερολόγιο υπηρεσιακής έκδοσης του ίδιου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στον ANT1 και το «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι πλέον τον λόγο έχουν οι εισαγγελικές Αρχές και διερωτήθηκε αν «η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση των ημερολογίων θα υποστεί δίωξη για τη δυσφήμιση του Σώματος».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χάρτη με τη «Μακεδονία» -Γίνεται ΕΔΕ | iefimerida.gr 0

`

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛ.ΑΣ. χάρτης ημερολόγιο Μακεδονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ