Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο κάνουν στάση εργασίας -Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις - iefimerida.gr

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο κάνουν στάση εργασίας -Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις

Εθνικο θεατρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό με αποτέλεσμα να ακυρώνονται τρεις παραστάσεις από το ρεπερτόριο της ημέρας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου (ΣΕΕΘ) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30, στο Θέατρο ΡΕΞ και μετά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με βασικό αίτημα την εφαρμογή της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης εργασίας από τον Ιούλιο του 2018.

«Απευθυνόμαστε στον υπουργό Οικονομικών, στην υπουργό Εργασίας και την υπουργό Πολιτισμού, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους: Οφείλουν να επαναφέρουν τον θεσμό των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΣΕΕΘ και προσθέτει:
«Η συλλογική σύμβαση εργασίας του Εθνικού Θεάτρου λιμνάζει εδώ και δύο μήνες στους διαδρόμους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές σε έναν παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό, που μπαίνει τροχοπέδη στη συλλογική διαπραγμάτευση. Μία διαδικασία ακύρωσης συμφωνιών από θεσμούς, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, αλλά στο τέλος έχουν τον τελικό λόγο μετατρέποντας την ίδια τη διαπραγμάτευση σε θεατρικό παιχνίδι και την πολυδιαφημισμένη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων. Διεκδικούμε άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, άρθρο 7 παράγραφος 7. Διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας».

Όσων αφορά στις παραστάσεις του Εθνικου, ακυρώνονται το:

  • Απόψε αυτοσχεδιάζουμε, μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello, στην Κεντρική Σκηνή
  • Ξύπνα Βασίλη, του Δημήτρη Ψαθά, στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»
  • Τίμων ο Αθηναίος, των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον, στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Ωστόσο, λόγω ώρας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η παράσταση «Ο Ορφανός Τζάο» του Ζι Ζουν Ζιανγκ, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή, στις 17:30.

Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια θα πρέπει να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8:00 έως τις 12:00 και από τις 20:00 έως τις 24:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ